blog-logo

DSVSA: 2.400 de lei, pentru „nerespectarea trasabilităţii şi etichetării” la pensiunea din Bran cu toxiinfecții alimentare

DSVSA: 2.400 de lei, pentru „nerespectarea trasabilităţii şi etichetării” la pensiunea din Bran cu toxiinfecții alimentare

Pensiunea din Bran, de unde în cursul nopţii trecute şase persoane dintr-un grup de 22 au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov după ce au servit cina, a fost amendată cu 2.400 de lei, pentru „nerespectarea trasabilităţii şi etichetării”, a informat vineri, printr-un comunicat de presă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov.

”În urma controlului efectuat s-a reţinut o cantitate de 52 kg carne şi produse din carne, brânzeturi şi alimente procesate. S-a dispus închiderea blocului alimentar în vederea igienizării, inclusiv a tuturor spaţiilor de depozitare pentru materii prime şi produse finite. De asemenea, s-a solicitat recontrolul stării de sănătate a personalului unităţii, în regim de urgenţă. S-au prelevat probe de apă şi probe de sanitaţie, vineri, 26 octombrie, ora 13,00, după terminarea operaţiunilor de igienizare”, potrivit sursei citate.

Alte articole:   Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru rețelele 5G în România

Cei 22 de turişti aflaţi în pensiune au servit cina joi seara, în jurul orei 21.00, respectiv o gustare rece formată din telemea, brânză în coajă de brad, slănină, jumări, un preparat mixt-grill, papanaşi precum şi băuturi alcoolice.

”În jurul orei 2.30, doi medici oficiali din cadrul DSVSA Braşov s-au prezentat la pensiune şi au efectuat un control de fond în urma căruia s-au constata următoarele: din totalul turiştilor, şapte au prezentat un tablou clinic caracterizat printr-un sindrom diareeic însoţit de vărsături. Şase dintre turiştii bolnavi au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, fiind externaţi la ora 5.00, cu diagnosticul de dispepsie acută şi s-au întors la pensiune. Au fost verificate documentele însoţitoare la materiile prime existente în unitate, acestea au fost coroborate cu realitatea faptică din spaţiile de depozitare. S-a verificat trasabilitatea de la materia primă la produsul finit, au fost verificate carnetele de sănătate ale personalului propriu al pensiunii şi s-au prelevat probe din produsele alimentare existente în pensiune”, reiese din comunicatul DSVSA Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate