„Vacanța altfel” în Grădina Cetăţii Râşnov

„Vacanța altfel” în Grădina Cetăţii Râşnov

În vacanța de vară a acestui an, sute de copii au beneficiat de o “Vacanță altfel” în Grădina Cetăţii Râşnov. Peste 220 de ateliere creative, o instalaţie interactivă „Povestea unui steag tricolor – 2018” şi publicarea cărţii „Povestea unui steag tricolor – 1918” au făcut parte din seria de evenimente desfășurate în spațiul unui obiectiv de patrimoniu din România, prin metodele educaţiei nonformale.

Vizitatori din toate colțurile țării dar și de peste hotare au putut lua parte, zilnic, la 4 ateliere creative (atelierele de reconstituire istorică, împletituri, linogravură) în regim gratuit.

În plus, pentru instalaţia de celebrare a Centenarului ”Povestea unui steag tricolor -2018”, vizitatorii au avut la dispoziţie un stand unde au găsit bucăţi de material textil (dimensiune 20×30 cm) în cele trei culori ale steagului pe care au avut prilejul să scrie un mesaj pentru România cu ocazia Centenarului.

Bucățile de material au fost ulterior lipite pe panourile de lemn care în final au format un steag supradimensionat (aproximativ 96 metri de steag, 48 metri lungime şi 2 metri lăţime), amplasat în dreapta şi în stânga Turnului Batory din Grădina Cetăţii, astfel încât să fie vizibil pentru toţi vizitatorii. Copiii și turiștii care au lăsat un mesaj pe bucățile de material, au primit, gratuit, un exemplar al cărții ”Povestea unui steag tricolor- 1918”, o întâmplare reală din 1918, petrecută într-un sat din Munţii Apuseni, poveste culeasă de istoricul și omul de radio Ioan Ion Diaconu.

Prevăzut pentru lunile iulie – august 2018, proiectul a fost prelungit până la jumătatea lunii octombrie 2018. Peste 2000 de persoane au dorit să lase o urare României la ceas de Centenar.

Proiectul „Vacanţa altfel” a beneficiat de o cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Brașov, prin programul de finanţare a evenimentelor culturale. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Oraşului Râşnov, în parteneriat cu Asociaţia Mioritics.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Aeroportul din Brașov, în pericol?! Dezvăluiri incredibile vineri, la ora 18.30, ÎN DIRECT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate