3.000 de lei, amenda pentru un șmecher din Brașov care a urcat cu jeep-ul până la Sfinx

3.000 de lei, amenda pentru un șmecher din Brașov care a urcat cu jeep-ul până la Sfinx

Un turist care a ajuns cu maşina până la baza Sfinxului din munţii Bucegi este căutat de jandarmii montani din Buşteni. Şoferul riscă o amendă de 3.000 de lei pentru că accesul cu autoturismele în Parcul Naţional Bucegi este interzis.

O fotografie în care o maşină de teren, un Land Rover Descovery, apare în imediata apropiere a Sfinxului din Bucegi, a fost distribuită de iubitori ai muntelui pe o pagină dedicată Parcului Naţional Bucegi.  Conform mesajului care însoţeşte fotografia, maşina a fost fotografiată sâmbătă, 20 octombrie.

Legea interzice accesul autoturismelor în Parcul Naţional

Turiştii pot merge cu maşina doar până la cabana Piatra Arsă, iar până la Sfinx pe jos, pe un traseu marcat.

„Sâmbătă 20 octombrie 2018, ora 15.36. Sfinxul nostru din Bucegi. Ce căuta o maşină tocmai acolo? Cine, şi de ce? Sunt întrebări fireşti pe care ni le punem toţi cei pentru care muntele înseamna ceva. De ce este nevoie de aşa ceva? De ce nu poţi să te bucuri de natură aşa cum trebuie?”, este mesajul complet care însoţeşte fotografia distribuită pe Facebook.

Reprezentanţii Jandarmeriei Buşteni au declarat că sunt la curent cu isprava turistului, iar în prezent se fac verificări pentru ca acesta să fie identificat şi sancţionat. Aceştia au precizat că în zona a fost amenajat provizoriu un drum de acces pentru echipele de muncitori care lucrează la renovarea Crucii de pe Caraiman, iar turiştii profită de această situaţie şi se folosesc de maşini de teren pentru a ajunge până la Sfinx.

Braşoveanul surprins de turişti cu maşina lângă Sfinx nu este nici pe departe un caz unic, anunţă Jandarmeria Montană Buşteni. Doar în weekendul trecut, patru persoane au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 100 şi 3.000 de lei pentru că au încălcat legea privind protecţia mediului.

Astfel, conform unui comunicat remis presei de către Inspectoratul de Jandarmi Prahova, „sâmbătă 20.10.2018 şi duminică 21.10.2018, între orele 09.00-14.30, jandarmii montani din cadrul detaşamentului Sinaia au desfăşurat două acţiuni comune cu lucrătorii Parcului Natural Bucegi. În urma acţiunilor întreprinse au fost depistaţi urmatorii conducători auto care au pătruns în ariile protejate. 1) D.A.M. din Azuga sancţionat cu 3000 de lei, OUG 195/2005 2) B.L.E. din Bucureşti sancţionat cu avertisment scris conform legii 171/2010 3) B.B.N. din Tulcea, sancţionat cu 100 lei conform Legii 54/2012 4) P.F.I. din Braşov sancţionat cu 100 de lei conform legii 54/2012”, se arată în comunicat.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.