blog-logo

S-a stins profesorul universitar Emil Stoica

S-a stins profesorul universitar Emil Stoica

Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor “Braşov-Decembrie 1989” anunţă, cu profund regret, dispariţia fulgerătoare a Domnului Prof. univ. dr. EMIL STOICA, personalitate de înaltă ținută morală, cadru didactic de înaltă apreciere.

A fost participant activ la înfăptuirea Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989 la Brașov, membru fondator și preşedinte al C.P.U.N. Braşov, deputat F.S.N. (1990-1992), deputat FDSN (1992-1996), membru al Grupului parlamentar al PDSR, chestor în Biroul permanent în ambele legislaturi. A fost membru fondator și Președinte de onoare al A.L.R.U.E. Brașov-Decembrie 1989.

Dumnezeu să îl odihnească!

Profesor la Universitatea Transilvania, Emil Stoica a avut un CV bogat ca activitate ştiinţifică

„Comunitatea academică a Universității Transilvania din Brașov își exprimă profundul regret pentru dispariția profesorului EMIL STOICA, membru marcant al acesteia, președinte al Senatului Universității Transilvania (2012-2017), prorector (2008-2012) și decan al Facultății de Matematică Informatică (2004-2008).

Profesorul Emil Stoica s-a născut la 07.04.1951 în comuna Talea, județul Prahova. Dragostea pentru matematică i-a purtat pașii spre Iași, unde a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1970-1975), și unde va susține în 1986 teza de doctorat.
În 1979 și-a început cariera universitară în cadrul universității noastre, ocupând pe rând în cadrul acesteia poziții de asistent universitar (1979-1991), lector universitar (1991-1996), conferențiar universitar (1996-2002) și de profesor universitar (2002-2017).
Profesorul Emil Stoica este cunoscut și apreciat în domeniul matematicii, domeniile de interes fiind G-structuri de tip Finsler și Structuri parakahleriene, aducându-și contribuția la dezvoltarea acestor domenii, în care a contribuit la educarea a numeroși studenți talentați, fiind un exemplu de profesionalism pentru cei care s-au format sub îndrumarea sa.
Activitatea de dascăl a fost completată de cea politică: preşedintele al CPUN Braşov, deputat FSN (1990-1992), deputat FDSN (1992-1996), membru al Grupului parlamentar al PDSR, chestor în Biroul permanent în ambele legislaturi; membru al Grupurilor parlamentare de prietenie cu Japonia şi cu Republica Cipru.
Prin dispariția prematură a profesorului Emil Stoica pierdem un coleg remarcabil, un profesor îndrăgit de studenți și profesori, un exemplu de dascăl dedicat școlii dar și comunității din care a făcut parte. 
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” – mesajul postat pe site-ul Facultatăii de Mtematică Informatică
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă: Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

Social-democrații brașoveni deplâng dispariția prof.dr.Emil Stoica, fondator al partidului. 

În anii tulburi, care au urmat Revoluției din 1989, Emil Stoica a fost un reper de corectitudine și dorință de muncă pentru ceea ce avea să devină, mai târziu, Partidul Social-Democrat. El a fost cel care a pus bazele Frontului Salvării Nationale, la Brașov, ca o normală continuare a participării sale la instaurarea democrației.

Profesorul Stoica rămâne, pentru cei mai tineri, un exemplu de dorință de a se bate pentru binele comun. Lumea va fi mai săracă fără cel care a reprezentat cetățenii și partidul în primele sesiuni parlamentare, între 1990 și 1996.

Dumnezeu să-l odihnească!

PSD Braşov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate