blog-logo

Un urs de 26 de ani, al 102-lea locatar al Rezervaţiei de la Zărneşti

Un urs de 26 de ani, al 102-lea locatar al Rezervaţiei de la Zărneşti

Rezervaţia de Urşi Libearty din Zărneşti l-a primit joi, pe locatarul cu numărul 102.

Este vorba despre un urs în vârstă de 26 de ani, rezident până acum al Grădinii Zoologice Dragoş Vodă, mai cunoscută sub numele de Rezervaţia de Zimbri Dragoş Vodă din Neamţ.

Ursul a fost preluat de reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni, a fost sterilizat şi microcipat şi transportat în Sanctuarul Libearty.

Cazul ursului de la Dragoş Vodă este de ani de zile în atenţia Asociaţiei Milioane de Prieteni şi s-au făcut nenumărate reclamaţii şi sesizări privind situaţia lui către autorităţile centrale. De asemenea, s-au făcut zeci de reclamaţii de la vizitatorii care au trecut pragul Grădinii Zoologice de la Neamţ, reclamaţii care s-au mărit ca şi număr în fiecare an şi pe care AMP le-a transmis mai departe, către autorităţile centrale.

Alte articole:   Fotbaliștii Coronei, deciși să facă totul pentru a se menține pe primul loc

Grădina Zoologică Dragoş Vodă este în proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcţia Silvică Neamţ, iar conducerea instituției a decis predarea lui sub forma unei ,,donaţii în valoare de 1000 de lei” (valoarea de inventar a animalului) către AMP.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.