Poliţiştii locali, la „cules” de ghebe

Poliţiştii locali, la „cules” de ghebe

Un echipaj de Poliţie Locală de la Biroul 4 Astra, aflat în misiune de patrulare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, a depistat miercuri o persoană care comercializa ciuperci, în condiţii improprii şi fără a deţine documente care să ateste că sunt comestibile.

Cetăţeanul care oferea spre vânzare 17 kilograme de ghebe culese dintr-o pădure din localitatea Zizin, a fost sancţionat cu 500 de lei. În conformitate cu art.1 lit. b din normativ, „vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi” sancţiunea este de 500 până la 5.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice amenda este cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei.

Alte articole:   VIDEO Ample controale ale polițiștilor brașoveni, în zonele aglomerate! 300 de sancțiuni aplicate!

Recent, poliţiştii locali care asigură şi menţin ordinea şi liniştea publică în zona pieţei Astra au mai confiscat în jur de 20 kilograme de la o persoană care, la fel, nu deţinea documente de provenienţă a mărfii.

Reamintim faptul că, în toamna anului trecut, agenţii de la Intervenţii au oprit de la comercializare aproape 200 de kilograme de ghebe pentru care nu existau documente de provenienţă a mărfii. Atunci, vânzătorii de ocazie au fost sancţionaţi cu o sumă totală de 2.000 de lei, potrivit Legii 12/1990

Poliţia Locală îi sfătuieşte pe cetățeni, ca de fiecare dată, la începutul sezonului ciupercilor să acorde o mare atenţie atunci când cumpără produse de acest gen din piaţă, deoarece există pericol de intoxicație.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: Turiştii şi navetiştii sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu noul coronavirus

Astfel, Poliția Locală Brașov le recomandă brașovenilor să nu consume ciuperci cumpărate de la vânzătorii ambulanți sau culese din pădure, ci să le achiziționeze doar din unități autorizate.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate