blog-logo

Un nou locatar așteptat la LiBearty Zărnești

Un nou locatar așteptat la LiBearty Zărnești

Un urs în vârstă de 26 de ani, rezident până acum al Grădinii Zoologice „Dragoş Vodă”, va fi transferat, joi, la sanctuarul de urşi de la Zărneşti, a anunțat, printr-un comunicat de presă vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni (AMP) Braşov, Paula Ciotlos.

Ursul va fi preluat de la Rezervaţia de Zimbri „Dragoş Vodă” din judeţul Neamţ de către reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni (AMP) Braşov, va fi sterilizat şi microcipat şi transportat apoi la Sanctuarul Libearty din Zărneşti.

„Cazul ursului de la Dragoş Vodă este de ani de zile în atenţia Asociaţiei Milioane de Prieteni şi s-au făcut nenumărate reclamaţii şi sesizări privind situaţia lui, către autorităţile centrale. De asemenea, zeci de reclamaţii au ajuns la Asociaţia Milioane de Prieteni şi de la vizitatorii Grădinii Zoologice de la Neamţ, reclamaţii care s-au mărit ca şi număr, în fiecare an, şi pe care AMP le-a transmis mai departe, către autorităţile centrale. Grădina Zoologică Dragoş Vodă este în proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcţia Silvică Neamţ. Din fericire, conducerea Direcţiei Silvice Neamţ a decis predarea ursului sub forma unei donaţii în valoare de 1.000 de lei (valoarea de inventar a animalului) către Asociaţia Milioane de Prieteni, după ce am reuşit să luăm legătura cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Neamţ”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Acord de cooperare între Zărnești și Hîncești (Republica Moldova)

Leave a Reply

Your email address will not be published.