blog-logo

Chef Ciprian Feraru: „Am niște emoții fantastice! Vei fi musafirul meu, deci mă voi strădui să îți ofer ce am mai bun, mai delicios, mai surprinzător”

Chef Ciprian Feraru: „Am niște emoții fantastice! Vei fi musafirul meu, deci mă voi strădui să îți ofer ce am mai bun, mai delicios, mai surprinzător”

Arta culinara este o aventura. Unii urca pe varfuri accesibile doar celor temerari, altii se arunca din coarda fixa sau incearca substante mai mult sau mai putin legale…

Eu gatesc, ne mărturisește brașoveanul Ciprian Feraru: „Alchimia culinara este drogul meu, este terapia mea, este modul in care ma exprim. Gatesc, deci exist!”

Nume de cod: homo gastronomicus

„Sunt un golan care s-a nascut sub o stea norocoasă. Pe parcursul vietii am avut diferite surse de inspiratie, unele mai conventionale, altele mai putin. Acum imi place sa cred ca traiesc sub un patronaj cu adevarat special. Cum imi ureaza iubita mea inainte sa incep sa gatesc: «Muza gastronomiei fie cu tine» …  si a cam fost si as ruga-o sa mai ramana pentru ca ne e bine impreuna, facem lucruri grozave”, își deapănă povestea Ciprian Feraru.

Ne spune că, până nu demult, a avut o relatie „cu circuit inchis”. Nu a avut curajul sa ofere din preparatele făcute de el decat familiei si unui cerc restrans de prieten

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

„Si uite ca acum ne intalnim. Ne intalnim pentru ca am primit un cadou. O doza nesperata si la fel de neasteptata de incredere in mine pe care vreau sa o impart cu toți cei din jurul meu. Gândindu-mă la gastronomie, la suisurile, coborasurile si la rafinamentele ei extreme, realizez ca nu este pentru cei slabi de inger…”, zâmbește maestrul culinar brașovean.

Paleta de senzații, de gusturi și texturi este infinită

Căsătorit și tatic al unui baietel minunat, David, de numai 10 ani (care deja gateste omleta singurel si este ajutorul lui Ciripan de chef acasa, și-a început cariera în domeniul culinar in mod absolut întamplator, spun el… dar „gastronomicește de la 7 ani”.

„Am început un curs de bucatar, timid, dar cu multa pofta de a găti, urmand cursuri de gastronomie pe diferite preparate! Avand o baza si dornic de muncă, a fost momentul în care mi-am depus un CV la deschiderea hotelului Marriott. Nu am ales un departament anume, însă întâmplarea a făcut să fiu ales pentru postul de bucatar si de acolo a început totul. Consider ca în aceasta meserie trebuie sa inveti tot timpul, sa te perfectionezi, de aceea am incercat sa tin pasul si am participat la diferite show-uri culinare atat in țara cat si in strainatate”.

În 2013 a urmat Institutul Paul Bocuse din Franta (Executive Pastry Program) si are alte 25 de diplome din alte 12 țări pana in prezent!

Alte articole:   Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare

„Bucataria pentru mine inseamna LIBERTATE. Imi place ca in bucatarie sa am libertatea de a ma exprima culinar, de a crea si experimenta proriile retete, fara sa fiu nevoit sa lucrez dupa meniuri impuse, iar de aceasta libertate ma bucur din plin. Profesional, directia este sa evoluez catre fine dining si sa detin 3 stele Michelin, iar personal imi doresc sa fiu un exemplu de urmat in ochii baietelului meu”, ne mărturisește Ciprian Feraru.

A lucrat în MAI, avocatură, mediere…

Înainte de a afi Executive Chef, timp de 18 ani și-a desfîșurat activitatea în M.A.I., dupa care avocatură, mediere, ajungand sa facă ceea ce-i place de o viata….să se ocupe de gastronomie.

„Sunt un optimist convins, am incredere in mine, sunt calm si cu o rabdare de fier (enervant de calm, cum ar spune sotia mea). Cand lucrurile încep sa scape putin de sub control imi spun ca «rabdarea incepe acolo unde rabdarea se termina». Nu-mi plac lenesii si persoanele care se plang in mod constant. Unii urca pe varfuri accesibile doar celor temerari, altii se arunca din coarda fixa sau incearca substante mai mult sau mai putin legale. Eu, nu! Eu sunt doar bucătar, sunt doar un om!”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate