blog-logo

Un nou traseu pe linia de transport în comun către Ghimbav

Un nou traseu pe linia de transport în comun către Ghimbav

De anul viitor, patru localităţi din jurul Braşovului vor avea legături directe de transport în comun cu autobuzele operatorului de transport public al municipiului, RATBV.

Potrivit municipalității, cele patru localități, Cristian, Ghimbav, Bod şi Sânpetru, vor fi deservite de RATBV de la 1 iulie 2019, când expiră licenţele de transport existente pe cele patru trasee.

Orașul Ghimbav ar putea fi prima localitate deservită de RATBV în cadrul proiectului de transport metropolitan, chiar de la 1 ianuarie 2019, dacă primeşte avizele necesare, iar traseul va fi diferit și mai lung, după cum spune viceprimarul oraşului, Ionel Fliundra.

„Faţă de ceea ce avem acum, un traseu care pleacă din Bartolomeu şi ajunge direct în centrul localităţii, la Primărie, vom încerca să abordăm, în cadrul transportului metropolitan, un alt traseu, care să le dea şansa tuturor cetăţenilor de a coborî cât mai aproape de locuinţele lor“, a declarat viceprimarul Ionel Fliundra.

Potrivit edilului, din discuţiile de până acum cu Asociaţia de Transport Metropolitan Durabil şi cu RATBV, traseul pe ruta Braşov – Ghimbav porneşte de la Bartolomeu (Stadion Municipal) – DN 1 – intrare în Ghimbav pe drumul naţio-nal, cu oprire în staţia Agrosem (pentru localnicii din zona Transilana) – întoarcere pe sensul giratoriu de pe DN 1 dinspre Codlea – oprire în staţia de la intersecţie DN 1 cu strada Unirii (pentru localnicii din „Cartier“ şi din „Livadă“) – oprire la staţia de la interesecţie DN 1 cu strada Victoriei (fostă Făgăraşului) – intrare din DN 1 pe strada Lungă (oprire la Primărie) – str. Morii – str. Ştefan cel Mare – DN73B Biserica Nouă, cu oprire staţia de la grădiniţa din cartierul Florilor – str. Şcolii.

Alte articole:   De astăzi se desfăşoară a V-a etapă de dezinsecție în Braşov

Potrivit măsurătorilor făcute, acest traseu va dura în jur de 25 – 30 de minute.

Reprezentantul Consiliului de Administraţie al RATBV, George Cornea spune că ar putea începe să opereze şi de la 1 ianuarie 2019, însă este nevoie de un punct de vedere de la Consiliul Concurenţei şi de la Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Publice deoarece Ghimbavul este legat de Braşov de un operator privat, în baza unei licenţe care expiră în 30 iunie 2019.

Foto: arhiva/adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.