blog-logo

publicitate

Spectacol coral de excepție. 300 de copii vor cânta la Gala Centenar Cantus Mundi Braşov

Spectacol coral de excepție. 300 de copii vor cânta la Gala Centenar Cantus Mundi Braşov

Gala Centenar Cantus Mundi Braşov celebrează Marea Unire de la 1918, printr-un eveniment de excepție, care se adresează atât copiilor, cât și adulților dornici să petreacă o după-amiază în compania muzicii de calitate.

Peste 300 de copii din corurile rețelei Cantus Mundi se vor uni într-un concert, pe scena Sălii Patria, în 14 octombrie, începând cu ora 18:00.

Publicul meloman va avea ocazia să asculte o selecție a unora dintre cele mai reprezentative lucrări ale repertoriului coral din ultimii 100 de ani. Finalul galei îl va aduce pe scenă pe Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care va uni vocile cristaline ale copiilor în interpretarea imnului Cantus Mundi, compoziție ce aparține dirijorului Ion Marin, fondatorul Programului Național Cantus Mundi.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Infecţia cu COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. Un nou val nu va pune probleme 

Acest moment muzical vestește încheierea „Târgului Corurilor din Brașov” care se va desfășura în perioada 12 – 14 octombrie, în incinta Colegiului Național „Andrei Șaguna”.

Evenimentul este organizat de Programul Național Cantus Mundi și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Cantus Mundi Brașov este o inițiativă culturală-educativă care vizează intensificarea mișcării corale la nivel local prin oferirea unei alternative complexede petrecere a timpului liber destinată copiilor și tinerilor brașoveni. Aceștia vor avea ocazia să participe la ateliere creative și să se familiarizeze cu atmosfera unui spectacol coral de excepție.

Programul Național Cantus Mundi este celmai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatu ldirijor Ion Marin ș iderulat prin implicarea voluntară a membrilor CoruluiNațional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare

După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijoriilor, participă la promovarea cântului coral pe întregcuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Selgros, Colegiului Național „Andrei Șaguna”, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de proiecte educaționale și sportive.

Intrarea este liberă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.