Rețea de vânzători de „etnobotanice”, anihilată

Rețea de vânzători de „etnobotanice”, anihilată

În urma a nouă percheziţii efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Braşov, au fost reţinute patru persoane şi au fost ridicaţi peste 100.000 de euro şi 22.000 lei, susceptibili a proveni din comerţul de ,,etnobotanice”.

La data de 3 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov, au efectuat nouă percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Braşov, a oraşului Ghimbav şi pe raza municipiului Târgu Mureş.

Activităţile au vizat domiciliile a 7 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 ani, despre care existau indicii că ar fi implicate în traficul de substanţe psihotrope. Patru persoane au fost reţinute şi introduse în arestul I.P.J. Braşov.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 250 de grame de substanţe cu conţinut psihotrop, împărţite în 160 de doze individuale pregătite pentru a fi comercializate, 5 grame de rezină de cannabis, aproximativ 110 grame de substanţă activă şi diferite produse (mătase de porumb, acetonă) folosite la prepararea „etnobotanicelor”.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 105.000 de euro şi 22.500 de lei despre care există indicii că ar proveni din comercializarea acestor produse, bani asupra cărora s-a luat măsura instituirii sechestrului asigurator.

Alte articole:   Accident pe DN1, în fața hotelului Ramada

În fapt, din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că un bărbat, de 29 de ani, din Mureş, care la începutul anului şi-a stabilit domiciliul în municipiul Braşov, ar fi demarat activitatea de comercializare a etnobotanicelor.

Acesta ar fi procurat substanţele prin intermediul internetului, ţara de proveninţă a acestora fiind Polonia. Coletele cu substanţe active ar fi fost direcţionate ulterior către adresa de domiciliu a fratelui său, un bărbat de 32 ani, respectiv a soţiei sale, ambii bănuiţi de implicare la rândul lor în activităţile infracţionale.

Poliţiştii au mai documentat activitatea infracţională a altor patru bărbaţi, prin intermediul cărora substanţele ar fi fost distribuite.

Din cele 110 grame de substanţă activă descoperite în posesia membrilor grupării s-ar fi putut produce aproximativ 5.5 kilograme de substanţe etnobotanice.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţi organizate continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în cadrul dosarului instrumentat sub supravegherea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.