blog-logo

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare – alarmare a populației

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare – alarmare a populației

Astăzi, 3 octombrie, va avea loc un nou exerciţiu de avertizare-alarmare cu sirene, în județul Brașov, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Exerciţiul denumit generic ”Miercurea alarmelor”, va avea loc începând cu ora 10.00, când, timp de o oră, vor fi acționate echipamentele din cadrul sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă

Potrivit Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei.

Sirenele din ţară vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţiei pericolului.

Alte articole:   Dacă tot e zi electorală, bancuri cu politicieni...

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor, conform news.ro.

În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate