Atletism: Roxana Bîrcă a câștigat concursul internațional de alergare pe șosea Giurgiu-Ruse

Atletism: Roxana Bîrcă a câștigat concursul internațional de alergare pe șosea Giurgiu-Ruse

Free Spirit Run Giurgiu-Ruse este un concurs internațional de atletism, mai precis o întrecere de alergare pe șosea ce are loc pe un traseu lung de 15 kilometri. Ediția a 3-a s-a ținut sâmbătă, 29 septembrie.

Evenimentul de la Dunăre a fost organizat de SLAK DUNAV RUSE și Clubul Sportiv Giurgiu, în parteneriat cu Primăria Ruse, Primăria Giurgiu, Fundația Ruse-orașul spiritului liber, Ministerul Tineretului și Sportului Bulgaria, Comitetul Olimpic Bulgar, Federația Bulgară de Atletism, Federația Română de Atletism și Federatia Balcanică de Atletism.

Startul s-a dat la Turnul cu ceas din Giurgiu, iar sosirea a fost în Piața Libertății din Ruse.

Doar Roxana Bîrcă le-a luat fața atleților din Kenya

La feminin, categoria de vârstă 18-39 ani, prima atletă care a trecut linia de sosire a fost Roxana Bîrcă (timp 50 minute 26 secunde), ea fiind urmată, în ordine, de două sportive din Kenya, Ruth Chemisto Matebo (+34 secunde) și Ruth Nundu Mbatha (+41 secunde).

La masculin, categoria de vârstă 18-39 ani, podiumul a fost sută la sută kenyan: Abel Kibet Rop (locul 1, 43 minute 25 secunde), Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo (+ 1 secundă!) și Nelson Kipkogei Cherutich (+1 minut și 11 secunde).

Au mai ocupat locul 1: Milka Mihaylova (40-49 ani feminin) și Malina Ivanova (+50 ani feminin), Deyan Atanasov (40-49 ani masculin), toți trei din Bulgaria, și Daniel Mirea (+50 ani feminin), din România.

La Free Spirit Run Giurgiu-Ruse au participat 60 de alergătoare și 162 de alergători din România, Bulgaria, Serbia, Kenya, Austria și Portugalia.

Vine la Crosul 15 Noiembrie împreună vedetele României

Multiplă medaliată la Campionatele Naționale de Atletism ani de-a rândul, Roxana Elisabeta Bîrcă (30 ani) este o atletă legitimată la CSA Steaua București, face parte din loturile naționale ale României de 5.000 și 10.000 metri și este antrenată de Margareta Barbu.

A reprezentat România la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, în anul 2012, alergând în proba de 5.000 metri.

Săptămânile trecute, a câștigat proba de 6.000 metri la InSport Grand Prix, concurs național de cros desfășurat în Parcul Sportiv Brașov.

Împreună cu alți campioni ai României, Roxana Bîrcă este invitată și a confirmat participarea la ediția din acest an (a 29-a) a Crosului 15 Noiembrie, competiție internațională programată să se desfășoare duminică, 11 noiembrie 2018. (Imagini: foto 1 și 2 Rostislav Raykov/ Free Spirit Run Giurgiu-Ruse 2018, foto 3 Mircea Bularca/ InSport Grand Prix 2018).

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.