blog-logo

Noutăți de la RATBV pentru pensionari, studenți și elevi

Noutăți de la RATBV pentru pensionari, studenți și elevi

Începând cu data de 01 octombrie 2018, RATBV S.A începe reîncărcarea cardurilor de călătorie pentru pensionarii sau persoanele vârstnice care, potrivit legii, au un venit net lunar de sub 1.200 de lei. Vor fi reîncărcate cardurile deja existente sau dacă persoanele care au dreptul la 15 titluri de călătorii gratuite/ lună nu au primit anterior carduri, urmează să le fie emise și înmânate unele noi.

În vederea aplicării prevederilor Regulamentului 2016/679/UE, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, persoanele beneficiare de gratuităţi trebuie să completeze “Declaraţia de consimţământ – beneficiari de gratuităţi şi reduceri”. Aceasta se află la punctele de vânzare sau postată pe site-ul www.ratbv.ro, în secţiunea “Tarife”.

Pensionarii sau persoanele vârstnice trebuie să se prezinte cu cardul de călătorie (cei care îl dețin), buletinul sau cartea de identitate, cuponul de pensie pe luna septembrie 2018/ anterioară ridicării dreptului și declarația pe proprie răspundere din care reiese că nu au un venit net de peste 1.200 de lei lunar, inclusiv pensia. Formularele pentru declarația pe proprie răspundere se pot ridica de la punctele de vânzare sau se pot tipări de pe site-ul www.ratbv.ro. Reîncărcarea se poate face la toate punctele de distribuție, cu excepția următoarelor: Livada Poștei, Gară şi Dramatic, lista centrelor putând fi consultată pe site-ul amintit.

De asemenea, începând cu data menționată, sunt așteptate pentru reîncărcarea cardurilor de călătorie și persoanele care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit prin efectul calității de fost refugiat sau fost deportat, în capetele de linie: Saturn, Roman, Noua, Triaj, Rulmentul, Stadionul Municipal și Pe Tocile. Persoanele amintite trebuie să prezinte la punctele de vânzare următoarele acte: cartea sau buletinul de identitate, o copie după cuponul de pensie specială din luna precedentă ridicării dreptului de călătorie, precum și cardul vechi, pentru reîncărcare.

În atenția studenților și elevilor

Tot din data de 1 octombrie a.c., studenții cu vârsta sub 26 de ani, înmatriculați la forma cu frecvență la zi ai Universității ”Transilvania” sau ai Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” își pot achiziționa abonamente cu prețul redus la suma de 50 de lei/lunar, pe toate liniile, fără limită de călătorii. Aceștia trebuie să aibă asupra lor la momentul cumpărării abonamentelor cartea de identitate și carnetul de student vizat pentru anul universitar 2018/2019 sau adeverința eliberată de una dintre cele două unități de învățământ superior. Acest tip de abonamente se pot achiziționa de la orice centru de vânzare al RATBV S.A.

De la începutul săptămânii viitoare se va desfășura acțiunea de validare a listelor cu elevii unităților școlare din municipiul Brașov care beneficiază de transport gratuit, urmând ca în perioada imediat următoare să fie demarată și acțiunea de încărcare a cardurilor de transport. În aceste condiții, între data de 1 octombrie a.c. și data încărcării efective a abonamentelor gratuite, elevii pot circula pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar în curs. De menționat și faptul că elevii beneficiari ai abonamentelor gratuite, după ce le vor primi sau după ce vor fi încărcate, au obligația de a valida cardurile la fiecare urcare în mijloacelor de transport. Trebuie precizat că elevii nu pot călători pe linia 20 cu abonamentele gratuite primite de la școală, cu excepția elevilor care domiciliază în Poiana Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ceremonie militară de Ziua Armatei la Cimitirul Șprenghi

Leave a Reply

Your email address will not be published.