blog-logo

Consiliul Local pregăteşte Braşovul împotriva terorismului

Consiliul Local pregăteşte Braşovul împotriva terorismului

Consiliului Local Brașov a aprobat în ședința ordinară de plen cofinanțarea unui proiect numit PRoTECT (prescurtarea titlului „Public Resilience using Technology to Counter Terrorism”).

Alături de Brașov, în proiect mai sunt implicate municipalităţile Eindhoven (Olanda), Larisa (Grecia), Malaga (Spania) și Vilnius (Lituania).

Conform raportului de specialitate preyentat aleşirlor locali, se doreşte „protejarea spațiilor publice: îmbunătățirea protecției spațiilor publice, zone urbane și alte ținte ușoare (persoane) prin intermediul instruirilor, schimbului de bune practici și activități de sensibilizare”.

Partenerii PRoTECT vor realiza o platformă pan-europeană unde conceptele de protecție a publicului se vor baza pe cele mai bune tehnologii disponibile, folosind principiile ENLETS (Rețeaua europeană a serviciilor de tehnologie a aplicării legii, care reunește 27 de state), de a partaja cel mai bine practici, stimularea și asimilarea cercetării.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Actuala amenințare în Europa a atacurilor teroriste și perturbarea efectelor în societate necesită o pregătire sectorială în Europa în care tehnologia are o valoare adăugată incontestabilă. Securitatea este identificată drept o prioritate-cheie în Declarația comună privind prioritățile legislative ale UE pentru perioada 2018-2019. Comisia Europeană, Parlamentul și Consiliul European au luat numeroase decizii importante pentru îmbunătățirea încrederii și securității cetățenilor europeni care sunt amenințați de atacuri teroriste și alte acțiuni cu efecte negative. Pe lângă acțiunile legislative și politice pentru a proteja cetățenii, Comisia pune în aplicare planul de acțiune pentru îmbunătățirea locurilor publice”, se menţionează în hotărârea Consiliului Local.

Valoarea totală a proiectului este de 49.862 de euro, din care suma de 44.875,80 de euro fără TVA reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri UE, restul fiind costurile aferente municipiului Brașov, adică 4.986,2 euro fără TVA (respectică o cotă de 10%).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.