blog-logo

Ambasadorul Israelului la București vizitează parcul unde este amplasata statuia lui Yitzhak Rabin

Ambasadorul Israelului la București vizitează parcul unde este amplasata statuia lui Yitzhak Rabin

Primarul Brașovului, George Scripcaru va primi miercuri, vizita Excelenței Sale, Tamar Samash, Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

George Scripcaru se va întâlni la ora 10.30 cu ambasadorul, iar la ora 11.00, vor vizita „Parcul Trandafirilor – Rishon LeZion”.

Cu această ocazie, primarul a pregătit un program special pentru Excelența Sa, în Parcul Trandafirilor, care în această vară a primit numele de „Rishon LeZion“, după denumirea orașului israelian cu care Brașovul este înfrățit.

Aici, cei doi vor asista la un program artistic pregătit de Comunitatea Evreilor, dar şi de elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 4, Liceul de Artă şi Liceul de Muzică. La ora 12.00, Ambasadorul Israelului la Bucureşti va susţine un discurs în plenul Consiliului Local Braşov.

Alte articole:   ISU Brașov: Inundații la Rotbav și Homorod, în urma ploilor torențiale 

Vizită în parcul unde se află contestata statuie a lui Yitzhak Rabin 

Statuia fostului premier israelian Yitzhak Rabin a fost amplasata, de catre Fundatia „Romania Mare”, in Parcul Trandafirilor din Brasov.  In toamna lui 2003, fundatia lui C.V. Tudor a solicitat Consiliului Local Brasov aprobarea amplasarii unei statui a lui Rabin in Parcul „Nicolae Titulescu” din centrul urbei de sub Tampa, cererea fiind respinsa, insa, pe motiv ca in acest parc se afla deja o statuie, cea a lui Titulescu.
În cele din urmă, statuia a fost amplasată în Parcul Trandafirilor, rebranduit şi cu sintagma Rishon LeZion.

Bustul, construit din bronz si din granit negru, este opera sculptorului oradean Marian Voinea si a costat la acea vreme un miliard de lei. Montarea statuii s-a făcut la minus 20 de grade, demers făcut de fostul consilier local PRM Costel Berlin Petrișor și Liviu Pandele – președintele fondator al Fundației Dacia. Betonul pentru fundație s-a turnat sub un cort, unde au fost aduse tunuri de căldură.

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Foto: qmagazine.ro

Distribuie dacă îți place!
  1. Il v.a invita primăria la eveniment și pe constructorul real al monumentului prof Liviu Pandele alaturi de ing Berlin Costel și Coronin Adrian.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.