blog-logo

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată la Brașov

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată la Brașov

Și anul acesta ca și în anii precedenți, Direcția de Asistență Socială Brașov organizează diferite manifestări cu rol de socializare și recreere, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie.

Astfel, în data de 01.10.2018, seniorii brașoveni sunt invitați la spectacolul intitulat „Trenul vieții”, începând cu ora 16.00, la Sala Patria.

Protagoniștii sunt beneficiarii Centrului de socializare și petrecere a timpului liber tip club „Noua” care ne vor delecta cu un program artistic, iar una dintre beneficiarele Căminului pentru Persoane Vârstnice își va prezenta propria expoziție de pictură.

Începând cu anul 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite a consacrat ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor vârstnice, o zi în care îi omagiem pe seniorii din întreaga lume pentru contribuția lor la dezvoltarea și progresul societății.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

Este momentul în care trebuie să ne reamintim și să promovăm drepturile persoanelor de vârsta a treia, să vorbim despre participarea activă la viaţa economică, politică, socială şi culturală a acestora, dar şi despre promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Principiile Naţiunilor Unite consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

Foto: arhiva/primariahd.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate