Baschet: Olimpia, dublă manșă dificilă la Arad

Baschet: Olimpia, dublă manșă dificilă la Arad
FCC ICIM Arad și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc în manșa tur a Cupei României. Confruntarea din Sala Sporturilor Arad este programată miercuri, 26 septembrie, cu începere de la ora 19.00.
Cupa României se dispută în dublă manșă. Returul este programat sâmbătă, 29 septembrie, la Brașov de la ora 18.00.
Tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea, a declarat înaintea partidei: Este o dubla manșa extrem de dificila in care fiecare echipa porneste cu sanse egale sper ca la sfarsitul celor doua jocuri echipa care se va califica mai departe sa fie Olimpia CSU Brașov. In ciuda faptului că ne confruntăm cu enorm de multe probleme am pregatit aceste jocuri incercand sa le transmit jucatoarelor sa se debaraseze de situatia in care ne aflam in momentul de față si indiferent de formula care o sa fie la startul celor 2 jocuri sa abordam meciurile numai la victorie. Situatia e cumva asemanatoare cu cea din startul sezonului trecut si atunci ca si acum cu 3 zile inainte de debut am renunțat la conducatoarea de joc, si atunci primul joc din campionat l-am avut de disputat la Arad si am castigat acel meci. Speram ca istoria sa se repete.  Echipa noastra i-a obișnuit pe iubitorii de baschet din Brașov cu foarte multe rezultate minunate in ultimii ani si sunt convins ca se vor mai repeta si in continuare.”
„De fiecare data, primul joc oficial din sezon este privit de catre toti, sportivi, staff tehnic si spectatori cu mare entuziasm. Faptul ca intalnim Aradul in aceste doua jocuri reprezinta un factor suplimentar de motivatie intrucat suntem singurele echipe din prima grupa valorica ce se intalnesc in prima mansa a Cupei Romaniei. Stim deci ca ne asteapta 80 de minute de joc foarte disputate, avand in vedere faptul ca echipa aradeana in aceasta vara s-a intarit considerabil. Noi insa plecam la drum increzatoare, stiind ca unite putem sa facem un meci bun care la final sa se concretizeze in victorie!”, spune și Romina Filip.
Originară din Botoşani, Romina Andreea Filip a început să joace baschet de la 10 ani. A practicat mai întâi lupte libere, iar apoi a trecut la atletism, luând-o ca model pe sora mai mare, care făcuse atletism de performanţă. Aplecarea Rominei către sport nu este întâmplătoare, în condiţiile în care provine dintr-o familie de sportivi.  Tatăl său a făcut fotbal, ca şi fratele ei, mama a jucat volei.
Recunoaşte că nu i-a plăcut foarte mult atletismul, dar a descoperit baschetul, de care s-a îndrăgostit de la prima aruncare de minge. La 10 ani, ieşea campioană naţională pe şcoli generale cu echipa din Botoşani la minibashet, pentru ca în următorul sezon să îşi adjudece titlul de campioană cu colegele sale atât la şcoli generale, cât şi pe cluburi sportive.
Performanţa nu a trecut neobservată, iar la 15 ani, primea o ofertă să joace la Olimpia Bucureşti, o formaţie puternică de junioare. Iniţial, tatăl Rominei a tratat propunerea ca pe o glumă, dar adolescenta de atunci şi-a dat seama că este o oportunitate pe care nu o poate rata. S-a transferat la echipa de baschet din Capitală, unde a jucat nu mai puţin de şapte ani.
Între timp, a fost selectată şi la echipa naţională de junioare, la categoria de vârstă sub 18 ani. La 17 ani, participa cu naţionala la campionatul european de la Pescara (Italia), unde România s-a plasat pe locul 7. Cinci ani mai târziu, juca cu naţionala de baschet la jocurile francofone, la categoria de vârstă sub 23 de ani, pentru ca apoi să fie selectată în fiecare an la lotul naţional de senioare, o performanţă cu care puţine baschetbaliste se pot lăuda. Cea mai importantă performanţă la naţională a venit în 2015, când s-a calificat cu echipa la campionatul european de baschet. Talentul său a propulsat-o în echipa de senioare de la Olimpia Bucureşti încă de la vârsta de 16 ani. A ieşit campioană naţională la categoria de vârstă sub 20 ani şi apoi la categoria sub 23 de ani.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ploi torențiale, vijelii și grindină, în weekend!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate