blog-logo

Operatorii de salubrizare din oraș, amenințați cu rezilierea contractelor

Operatorii de salubrizare din oraș, amenințați cu rezilierea contractelor

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Braşovului, George Scripcaru, s-a întâlnit cu reprezentanţii celor două firme care se ocupă de ridicarea gunoiului în oraş.

Motivul a fost calitatea serviciului de salubrizare la nivelul municipiului Brașov, de care cetățenii s-au plâns de nenumărate ori.

Aceștia au reclamat faptul că sunt prea puţine containere, unele deteriorate, iar gunoiul s-a dunat excesiv în jurul platformelor și în interiorul boxelor, unde nu se face curat.

În urma întâlnirii de vineri, cu reprezentanţii celor două firme, primarul le-a dat termen ca în cel mult o săptămână să se vadă o schimbare în ceea ce privește gestionarea salubrizării la nivelul municipiului.

„În cazul în care la sfârșitul săptămânii nu se va constata o îmbunătățire a situației, se va lua în discuție modificarea prevederilor contractuale sau chiar și rezilierea contractelor cu acești operatori. Ei s-au angajat că lucrurile se vor schimba și în cel mult trei săptămâni, se va ajunge la același nivel al calității serviciilor, cum era în urmă cu două – trei luni, când nu ne confruntam cu astfel de probleme”, a spus Scripcaru.

De asemenea, edilul a cerut inspectorilor din Primărie şi şefilor Poliţiei Locale, prezenți la întâlnire, să monitorizeze în următoarea perioadă platformele de gunoi, iar în cazul în care operatorii nu respectă graficul de ridicare, sau dacă cetăţenii aruncă gunoiul la întâmplare, să intervină cu sancţiuni.

Alte articole:   Cal rănit cu un topor de către un bărbat băut

Edilul a precizat faptul că s-a confruntat cu o situație în care operatorul de salubritate a golit pubelele, dar a lăsat mizeria din jurul platformei.

„Personal am observat când gunoiera a venit, a golit pubelele, dar a lăsat mizeria din jurul platformei. De asemenea, m-am confruntat și cu situația în care i-am solicitat unui angajat al unei firme de salubrizare să curețe în interiorul rampei, iar acesta mi-a răspuns că el este angajat pentru curățenia stradală și să vină cei care ridică gunoiul menajer să curețe boxa, ceea ce nu este un lucru normal, ținând cont că era angajat al aceleiași firme care răspunde de ambele activități în respectiva zonă”, a declarat primarul.

Pe de altă parte, primarul a adăugat că are în vedere şi o reevaluare a cuantumului amenzilor pentru cetăţenii care aruncă gunoiul la întâmplare.

Alte articole:   Luminile din centrul Brașovului vor fi stinse pentru o oră în 25 martie

Scopul nostru nu este să dăm amenzi, însă oamenii trebuie să înţeleagă că deşeurile menajere nu pot fi depozitate la un loc cu resturile de materiale de construcţii şi mai ales că trebuie să respecte nişte reguli pentru ca Braşovul să fie un oraş curat, un exemplu pentru alte comunităţi”, a declarat Scripcaru.

 

Foto: arhiva/mrresidence.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate