Lacul din Poiana Braşov, „pieptănat” de gunoaie și plantele subacvatice

Lacul din Poiana Braşov, „pieptănat” de gunoaie și plantele subacvatice

Primăria Brașov a comandat decolmatarea lacului din fața hotelului Aurelius din Poiana Brașov, lac care se află în proprietatea municipiului. Lucrările au început în urmă cu aproximativ o lună și sunt executate etapizat, utilizându-se o dragă plutitoare, pentru prima dată în municipiul Brașov.

„Se execută lucrări de decolmatare a lacului decorativ din Poiana Brașov, lucrări care nu au mai fost făcute de foarte mult timp. Din păcate, noi ne așteptam să găsim doar mâl, dar am găsit tot felul de obiecte: saltele, vase de toaletă, moloz, faianță și alte materiale. Lucrările au fost executate pe două treimi din lac, se utilizează un utilaj special care nu a mai fost folosit în Brașov și sperăm să încheiem cât mai curând această lucrare, iar lacul să rămână curat cât mai mult timp“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Firma care execută lucrările este Pelican Eco System, iar valoare contractului este de 376.296 + TVA. Suprafata lacului este de 15.679 mp.

Firma trebuie să execute lucrări de decolmatare și de întreținere a lacului, lucrări de dragare și de pompare, îndepărtarea straturilor vegetale acvatice și subacvatice din lac şi  îndepărtarea resturilor plutitoare de pe lac.

Alte articole:   Fundaţia Kronospan a lansat concursul de proiecte pentru comunitate „Găsește-ți locul în oraș!”
Loading...
  1. Sa puna Primaria doua, trei camere de supraveghere ca sa ii prinda pe magarii care arunca lucruri in lac. Si sa le dea amenda procent din venit. Sa ma ierte animalele (magarușii) dar asa e vorba.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap