blog-logo

Cum arată după reamenajare Strada Sforii (Foto)

Cum arată după reamenajare Strada Sforii (Foto)

Cea mai îngustă stradă din Europa de Est, Strada Sforii a fost redeschisă publicului vineri, cu o expoziţie de picturi murale pe cele 23 de ferestre care dau spre stradă.

Lucrările de picură au fost realizate de doi artiști care au și tăiat panglica de inaugurare, în acest caz, o bucată de sfoară.

De asemenea, au fost realizate şi intervenţii la acoperişurile și jgheaburile caselor care dau spre Tâmpa, astfel încât muntele va putea fi admirat și fotografiat din unghiuri neobișnuite.

La intrarea pe Strada Sforii dinspre strada Cerbului a fost amenajat un spațiu liber, delimitat de 4 cuburi pavate cu piatră naturală, unde turiștii pot asculta nederanjați explicațiile ghizilor.

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

Tot aici, o statuie cu mâna în șold, indică intrarea spre strada Sforii.

Panou pentru mesaje

Ca o noutate, Strada Sforii are un „caiet de impresii”, pe care brașovenii și turiștii sunt invitați să își lase amprenta, însă doar acolo își pot scrie impresiile.

Deja, panoul de sticlă transparentă de 6 metri pătrați, care este  amplasat de-a lungul unuia din pereții străzii, s-a umplut de tot felul de mesaje.

Acestea nu vor rămâne permanent acolo, pentru că o dată pe lună vor fi fotografiate, apoi pe perete se va aplica un strat de vopsea, pentru alte mesaje.

Muzeu în aer liber

De acum, Strada Sforii va găzdui expoziții, mini-concerte, concursuri pentru lucrări de artă, evenimente pentru tineri și copii, dar și alte activități cultural, devenind astfel Muzeu în aer liber.

Alte articole:   CNAIR: Trafic închis pe mai multe drumuri naționale din cauza zăpezii viscolite

Strada Sforii, a renovată și reinventată în urma proiectului „Sfoara Brașovului“, desfășurat de Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția Județeană pentru Cultură Brașov și finanțat din bugetul Municipiului Brașov, prin Programul proiecte culturale – 2018.

Strada Sforii este inclusă în programul Noaptea Alba a Galeriilor – NAG 2018 din noaptea de 5/6 octombrie.

Foto: Primaria Brasov

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.