blog-logo

Scripcaru spune că face demersuri pentru clarificarea juridică a patrimoniului FC Brașov

Scripcaru spune că face demersuri pentru clarificarea juridică a patrimoniului FC Brașov

Primăria Braşov încearcă să salveze ce se mai poate salva din infrastructura fostei echipei FC Braşov. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că se fac demersuri în acest sens, dar a lăsat să se înţeleagă că este o procedură greoaie, clubul fiind în faliment, iar patrimoniul scos la vânzare pentru recuperarea datoriilor de căter creditori.

„Suntem în discuții cu lichidatorul de la FC Brașov. Una dintre discuții la care lucrăm acum este la clarificarea juridică a ceea ce înseamnă infrastructura sportivă, în aşa fel încât să ajungem şi acolo la o concluzie. Vrem să facem şi acolo ceva pe infrastructură, dar care depinde şi acolo de altcineva”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin gripal, distribuită de MS către DSP-uri

Echipa de fotbal FC Braşov a fost înregistrată la Federaţia Română de Fotbal în 1937. A fost prima echipă din România care a căştigat o cupă internaţională. Stegarii au reuşit să câştige Cupa Internaţională Balcanică 1961-1962. Pe atunci nu era UEFA. Nici până astăzi cupa nu se regăseşte la club. Nu ştie nimeni unde este. Se bănuieşte că este la un depozit al federaţiei sau că ar fi la fostul antrenor Nicolae Proca, care a decedat.

Distribuie dacă îți place!
  1. FC Braşov (Uzinele Astra Braşov la început) s-a format în perioada în 1936-1939, clubul rezultat în 1939 din uniunea echipelor din secţiile UAB fiind afiliat la FRF în septembrie 1939.

    Sursele care menţionează anul înfiinţării sau al afilierii ca fiind 1937 interpretează greşit anumite informaţiie din epocă.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.