blog-logo

Scripcaru: Patrimoniul de la CSS Brașovia este într-o situație critică

Scripcaru: Patrimoniul de la CSS Brașovia este într-o situație critică

Primarul George Scripcaru a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că sunt probleme cu ce se întâmplă la Clubul Școlar Sportiv Brașovia, al cărei patrimoniu se degreadează de la o zi la alta.

Vinovate sunt structurile centrale, spune edilul, care vorbesc despre descentralizare, dar nu fac nimic concret pentru ca administraţiile publice locale să preia patrimoniile acestor cluburi sportive şcolare şi să poată investi în ele.

„Infrastructura este într-o situaţie critică din cauza unor ministere unde nu văd să existe o preocupare… Am spus că acceptăm şi nu ştiu ce mai trebuie să facem ca să primim sau să treacă patrimoniul la noi – că nu luăm ceva acasă. Dacă CSS Brasovia ar intra în subordinea administraţiei publice locale am putea să investim şi să realizăm un proiect sportiv complex, gândit cu multe ramuri sportive care pot să fie implementate, dar dacă nu se întâmplă lucrul acesta noi nu putem investim. Şi atunci o să facem ce putem aici. Vrem să ne ocupăm de stadionul Carpaţi, vrem să dezafectam tribunele de la acest stadion şi să facem o amenjare pentru Liceul Sportiv, pe lângă ceea ce înseamnă fotbal. Vrem să facem o sală de sport nouă în locul celei clasice, care există și care să poată fi folosită și pentru competiții, cu o pistă și pentru atletism. Se lucrează la acest proiect, prin Direcția de Sport, care este în subordinea municipalității. Se face o evaluare și  un studiu pentru zona respectivă. Avem în vedere să dezvoltăm zona cu multe elemente de infrastrucutură pentru latura sportivă”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Clubul Sportiv Scolar “BRASOVIA” a luat fiinta prin unificarea, in anul 1977, a Clubului Sportiv Scolar “ENERGIA”, infiintat in anul 1968 cu sase sectii de performanta : lupte, box, fotbal, handbal, schi si Liceul Sportiv, sub conducerea profesorului Ioan Voicu Vulcăneanu, avand urmatorele sectii sportive: baschet fete si baieti, fotbal, gimnastica sportiva baieti, gimnastica ritmica fete, sah, schi biatlon, sarituri si combinata nordica, volei fete, tenis de camp si badminton.

Ulterior, sub îndrumarea directorului, profesor Radu Ţuţuianu, s-au dezvoltat cele patru sectii de baza: baschet, gimnastica baieti, schi alpin, sarituri si schi biathlon.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.