blog-logo

Ziua fără accidente rutiere cu victime! Pe drumurile din județul Brașov nu a fost semnalat nici un accident mortal

Ziua fără accidente rutiere cu victime! Pe drumurile din județul Brașov nu a fost semnalat nici un accident mortal

Polițiștii rutieri brașoveni, au desfăşurat miercuri, activităţi în cadrul „Proiectului Edward – European Day Without a Road Death”, pe raza județului Brașov,

Din fericire, ziua de 19 octombrie a fost una în care pe drumurile din județ nu s-a înregistrat nici un accident rutier  cu persoane decedate, însă, din păcate, au fost destui șoferi indisciplinați în trafic.

Polițiștii de la Rutieră au aplicat 250 sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, în valoare de aproximativ 36.300 lei.

Au fost controlate 447 de vehicule și au fost testați în vederea depistării prezenței alcoolului în aerul expirat 90 de conducători auto.

Dintre sancțiunile contravenționale constatate, 173 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 8 ocupanților de vehicule care nu purtau centura d siguranță, 4 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv ”hands free”, 8 pentru neacordare de prioritate pietonilor iar restul pentru diferite alte abateri.

Alte articole:   ANSVSA: Amenzi de peste 1,1 milioane de lei, date în noiembrie

Polițiștii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Proiectul „Edward – The European Day Without A Road Death” (Ziua europeană fără persoane decedate  în accidente rutiere) și-a propus, în acest an ca ziua de 19 septembrie să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Acest proiect este destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

În acest sens, a fost realizat un clip video iar cei interesați sunt încurajați să semneze un angajament, ambele disponibile pe pagina de internet https://projectedward.eu/ro/ .

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate