blog-logo

Șase moldoveni, depistați muncind la negru în Brașov

Șase moldoveni, depistați muncind la negru în Brașov

Polițiștii de imigrări din Brașov, în urma unei acțiuni întreprinse, pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate, au depistat șase bărbați din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, pe un șantier din municipiul Braşov. Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Brașov o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, beneficiind de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista”  Brașov.

Alte articole:   Firmă amendată pentru mizeria de pe şantier împrăştiată pe șosea

În cadrul activităţii întreprinse, poliţiştii de la imigrări au depistat șase bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și  41 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Totodată, s-a constatat faptul că străinii se aflau și în situație de ședere ilegală, astfel că față de aceștia s-a luat măsura emiterii de decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. De asemenea, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 400 lei fiecare, pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor.

Alte articole:   Primele efecte concrete regionale în lupta anti-COVID: relațiile de amiciție

Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.