blog-logo

Seri de film UrbanEye la Arhitectura.6 Brașov

Seri de film UrbanEye la Arhitectura.6 Brașov

Serile de film UrbanEye ajung la Brașov pe 20 și 21 septembrie la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.UrbanEye Film Festival propune două seri de film care relevă aspecte diferite ale locuirii și vecinătății, în cadrul evenimentului Arhitectura.6 Brașov.

Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este gratuită.

În prima zi, pe 20 septembrie, ora 19:00 urmărim documentarul THE INFINITE HAPPINESS, regizat de Ila Bêka și Louise Lemoine, o producție  Franța / Danemarca.

Cum arată viața în interiorul unuia dintre cele mai interesante complexuri rezidențiale din lume? Construită de faimosul arhitect danez Bjarke Ingels (BIG) în suburbiile din Copenhaga, „8 House” le-a schimbat radical viețile celor care o populează. Ca un joc de lego, The Infinite Happiness trage liniile unei hărți umane și le permite privitorilor să descopere clădirea dintr-o perspectivă intimă – cea a locuitorilor. Mai mult, filmul discută abilitatea arhitecturii de a crea o fericire colectivă, descoperind rezultatul acestui nou tip de locuire în comun din secolul 21.

Alte articole:   Ce pot face șoferii care au RCA la City Insurance?

În cea de-a doua zi, 21 septembrie, ora 19:00 vedem EL HOMBRE DE AL LADO, regizat de Mariano Cohn și Gastón Duprat, o producție din Argentina, ficțiune/comedie.

Filmul este o comedie neagră despre imposibilitatea comunicării dintre două lumi disparate, dar în același timp foarte apropiate. Confruntarea este între doi vecini: Leonardo, un designer industrial de renume, poliglot, snob, pasionat de arhitectura modernă, care locuiește împreună cu soția și fiica în casa Curutchet, singura realizată de Le Corbusier în America Latină, și Victor, un vânzător de mașini la mâna a doua, vulgar și înspăimântător. Fiecare devine conștient de existența celuilalt, atunci când Victor decide să spargă, singur, un zid pentru a face o fereastră, iar Leonardo, care se bucură din plin de lumină în casa lui de sticlă susține că această fereastră este ilegală și îi încalcă dreptul la viața privată. Reușesc oare cei doi vecini să își depășească neînțelegerile?

Alte articole:   DNA Brașov face angajări. Ce criterii trebuie îndeplinite de candidați

UrbanEye este singurul festival de film din România despre oraș și viața urbană. Filmele și evenimentele UrbanEye chestionează aspecte legate de viaţa urbană şi oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei şi abordări ale acesteia. Festivalul se desfășoară în noiembrie la București, anul acesta ajungând la cea de-a cincea ediție (7-11 noiembrie 2018). Pe parcursul anului, peliculele UrbanEye pot fi urmărite și în alte orașe alte țării, precum Brașov, Timișoara sau Sibiu, în cadrul Serilor de film UrbanEye.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov