Un urs a dat atacul la stupii unui gospodar din Copăcel

Un urs a dat atacul la stupii unui gospodar din Copăcel

11 stupi de albine aflați în grădina unei familii din satul Copăcel, județul Brașov au fost prădați de un urs în noaptea de duminică spre luni.

Oamenii au sesizat paguba abia duminică dimineața, când au văzut haosul din grădină și și-au dat seama că ursul le-a distrus o mare parte dintre stupi.

Proprietarii au anunțat autoritățile, pentru a obține despăgubiri.

Localnicii spun că ursul dă târcoale pe la marginea satului de mai mult timp, fapt pentru care mai ales seara, oamenii evită străzile întunecoase.

„Aproape la 2-3 seri, vin urșii pe la stânele din zonă. În gospodării nu avem sesizări, dar în grădini aflate la periferia satului, unde sunt miei lăsați în grădină, stupi, la stâne, peste tot, e situație generală. În ceea ce privește aprobarea vânătorii la urs, încă nu ne-a dat nimeni nimic. Se tot vorbește că s-ar da drumul: unii spun că peste o lună, alții că anul viitor, la 1 ianuarie“, a declarat Sorin Șuler, dir. AVPS Făgăraș, pentru fagarasultau.ro.

Șuler a mai adăugat că anul acesta în pădure este mâncare din plin, față de toamna anului trecut, astfel că urșii nu vor fi nevoiți să coboare prin sate după hrană.

Alte articole:   ,,Oameni şi datini”, concurs naţional de fotografie etnografică, la Centrul Cultural Reduta

Foto: fagarasultau.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate