Festivalul cultural Musashino-Japonia. Aniversarea relației de parteneriat dintre cele două orașe

Festivalul cultural Musashino-Japonia. Aniversarea relației de parteneriat dintre cele două orașe

O delegaţie japoneză, compusă din 30 de cetăţeni ai municipiului Musashino, însoțiți de dirijorul Daisuke Soga (cel care a inițiat și susținut acest parteneriat), cetățean de onoare al Brasovului, este în orașul de la poalele Tâmpei. Cei 30 de japonezi vor susţine un concert coral împreună cu Filarmonica Brasov, cu ocazia deschiderii celei de a 141-a Stagiuni a Filarmonicii Brașov.

Activități desfasurate în foaierul Sălii Patria: expoziţie de kimonouri, atelier de caligrafie japoneză, atelier de Origami, atelier de cultură japoneză, aranjamente florale ikebana şi fotografii în vestimentaţie japoneză „yukata”.

Activități desfășurate în piaţeta din fața Sălii Patria: organizarea de dansuri japoneze (Bon-odori), demonstrație de arte marțiale şi prezentare de mâncare japoneză și suveniruri.

Deschiderea celei de a 141-a stagiuni a Filarmonicii Brașov

Joi, 20 septembrie, începând cu orele 19.00, are loc la Sala Patria, Concertul Simfonic Extraordinar de Deschidere a celei de-a 141-a Stagiuni, 2018-2019.

Concertul este dedicat relațiilor de prietenie dintre Municipiile Brașov și Musashino și va fi dirijat de dirijorul japonez Daisuke Soga.

Această prietenie, începută în 1992, s-a dovedit a fi una benefică pentru Brașov, Filarmonica fiind un ambasador în acest sens, nu doar în ceea ce priveste actul artistic, ci și un liant pentru ceea ce a urmat la nivel socio-cultural.

Alături de Orchestra Simfonică se vor afla pe scenă soliștii invitați cu acest prilej, dar și cele două coruri invitate, Corul Filarmonicii “George Enescu” din București, al cărui dirijor este maestrul Iosif Ioan Prunner, și Corul Prieteniei din Musashino, Japonia.

Alte articole:   Primăria Brașov vrea să producă agent termic cu panouri solare în Astra

De-a lungul anilor, Concertul de Deschidere al Stagiunii a devenit poate cel mai așteptat eveniment muzical al Filarmonicii.
Pentru acest concert s-a ales un program special, publicul având ocazia să asculte Simfonia a IX-a de L. Van Beethoven, Suita “Crai Nou” (aranjament Daisuke Soga) de C. Porumbescu și Fantasia după Melodii Românești, de Daisuke Soga.

„Relația de colaborare dintre Brașov și Musashino este una dintre cele mai longevive parteneriate și cu siguranță cel mai activ în domeniul cultural cel puțin. Filarmonica Brașov a susținut mai multe concerte în Japonia, la invitația și pe cheltuiala municipalității japoneze, iar maestrul Soga a dirijat nenumărate concerte la Filarmonica Brașov. Iar activitatea nu s-a rezumat numai la aceasta: Musashino a oferit sprijin pentru achiziția de instrumente muzicale necesare Filarmonicii Brașov într-o perioadă în care situația financiară a Filarmonicii și a orașului nu era una foarte bună, și de asemenea a ajutat Maternitatea Brașov în achiziția de tehnică medicală. Centrul Cultural Musashino, finanțat de municipalitatea Musashino și Primăria Brașov, este printre primele centre culturale japoneze din țară și cu siguranță primul din Brașov cu o activitate atât de diversă (înființat în anul 1998, centrul promovează cultura japoneză și în special orașul Musashino, prin prezentarea diverselor aspecte ale vieții în Japonia, a culturii tradiționale și contemporane, precum și a limbii japoneze – n.n.). Nu putem decât să ne bucurăm că acest concert extraordinar, prezentat în premieră la Musashino în acest an, este concertul de deschidere a stagiunii Filarmonicii Brașov și ne dorim ca această colaborare între cele două orașe să continue și să se consoliderze cât mai mult“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, în conferința de presă care a anunțat începutul Festivalului cultural Musashino-Japonia și concertul extraordinar al deschiderii stagiunii de spectacole a Filarmonicii Brașov

Alte articole:   Brașovul va avea cel mai modern complex pentru îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap