blog-logo

Mesaje inedite pentru pietoni, pe „zebrele” din Făgăraș

Mesaje inedite pentru pietoni, pe „zebrele” din Făgăraș

Duminică, la Făgăraș, a debutat „Săptămâna Mobilității Europene“, iar până pe 22 septembrie vor avea loc mai multe activități, în care sunt implicați copiii din grădinițe și școli, activități care să atragă atenția asupra reducerii poluării, prin deplasarea cu mijloace de transport sustenabile: transportul în comun, bicicleta și mersul pe jos.

Cu acestă ocazie pe mai multe treceri de pietoni, în special în preajma grădinițelor și a școlilor, au apărut mai multe mesaje inedite.

„Coboară de pe bicicletă!“, „Nu alerga“, „Ia copilul de mână“, „Lasă telefonul!“ sunt mesajele scrise pe zebre.

„Având în vedere că elevii claselor primare sunt implicați în Jocul Șarpelui în trafic, Primăria Făgăraș a venit în sprijinul lor prin marcarea trecerilor de pietoni cu mesaje semnificative, pentru a fi mai atenți atunci când trec strada. Am înscripționat mai multe treceri de pietoni din oraș cu mai multe mesaje inedite, menită să îi responsabilizeze atât pe copii, cât și pe părinții acestora“, a declarat pentru salutfagaras.ro,  Dacia Săpătoru, consilier Compartimentul Energetic din cadrul Primăriei Făgăraș.

Astfel de mesaje au fost postate pe trecerile de pietoni de la Colegiul Național „Doamna Stanca“, Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 7 și în fața Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu“ Făgăraș.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

O stradă din Făgăraș va deveni, timp de o săptămână, pietonală

Tema ediției Săptămânii Mobilității Europene din acest an este „Combină și deplasează-te !”, astfel, se promovează soluțiile de mobilitate partajată și se evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante.

Astfel, unul din demersurile acestei ediții este ca o stradă din Făgăraș intens circulată de mașini să devină pietonală. Este vorba despre strada Mihai Viteazu – Limita statuia D-na Stanca și farmacia Medifarm– Distrează-te în drumul tău! Aleea mesteșugarilor, respectiv str. M.Viteazu, se va închide circulației rutiere și va deveni zonă pietonală, scrie salutfagars.ro.

Foto: salutfagaras.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.