blog-logo

Tragedie. O tânără din Brașov a murit în Piatra Craiului

Tragedie. O tânără din Brașov a murit în Piatra Craiului

O tânără din Brașov, în vârstă de 28 de ani, ce făcea parte dintr-un grup de cinci turişti, a murit după ce a căzut într-o prăpastie, în masivul Piatra Craiului, intervenţia jandarmilor şi salvamontiştilor argeşeni încheindu-se sâmbătă dimineaţă, după circa 12 ore de acţiune, a informat Jandarmeria Română.

„Timp de 12 ore jandarmii şi salvamontiştii argeşeni au intervenit pentru salvarea unei femei care căzuse într-o prăpastie, în apropierea zonei Brâul de Mijloc – Poiana Închisă din munţii Piatra Craiului. Femeia făcea parte dintr-un grup de 5 turişti. Misiunea jandarmilor şi a salvamontiştilor s-a încheiat în această dimineaţa la ora 5. Din nefericire, persoana nu a supravieţuit”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Alte articole:   Vaccinul Pfizer, mai puțin eficient în cazul persoanelor care suferă de obezitate

Diana Pora se afla în Masivul Piatra Craiului, între zona Padina Lăncii si Brâul de Mijloc, impreună cu alți patru prieteni, pe o potecă foarte îngustă. Însoțitorii au văzut-o când s-a dezechilibrat și a căzut în gol în prapastia adâncă de aproximativ 50 de metri.

„Bucuria de a-mi zburda sufletul pe poteci și surpriza cerului scăldat în soare mi-a dat o energie incredibil de faină azi. Ce fain e să fii viu. Ole!”, este mesajul postat de tânără cu câteva zile înainte de tragedie.

Prietenii sunt înmărmuriți de vestea că Diana a murit pe unul din traseele pe care le-a urcat de atâtea ori, iar pagina ei de socializare s-a umplut de mesaje emoționante trimise de cunoscuți.

Alte articole:   INS: Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România. Brașovul rămâne în top

Un sfert de oră le-a luat prietenilor să coboare la ea și să vadă că este deja decedată. Au anunțat incidentul la 112, iar către ei au plecat salvamontiști si jandarmi de la Câmpulung Muscel plus altă echipă de salvatori de la Pitești, respectiv Curtea de Argeș. Aproape 14 ore le-a luat salvamontiștilor să ajungă în zona respectivă și să coboare trupul la baza muntelui. Intervenția a fost aproape imposibilă din cauza configurației traseului.

„A fost una dintre cele mai grele actiuni din ultima vreme la care au participat 18 salvatori montani angajati si voluntari din formatiile Campulung, Curtea de Arges si Pitesti, impreuna cu 3 jandarmi. Evacuarea prin Padina Lancii, pentru cei care cunosc zona, a trebuit facuta cu extrem de mare atentie, intrucat sunt vreo 300 de metri pe verticala, cu roci instabile, dupa care a urmat evacuarea pe grohotis…”, e mesajul postat de salvamontiști pe pagina de Facebook.

Alte articole:   O femeie s-a sinucis aruncându-se de la etajul al patrulea

Trupul neînsuflețit a fost coborât din munte si predat autorităților, iar o anchetă va stabili, în urma audierilor și necropsiei, cum s-a petrecut evenimentul și cauza decesului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate