blog-logo

VIDEO Cultura sfeclei de zahăr – avantaje si probleme pentru fermieri

VIDEO Cultura sfeclei de zahăr – avantaje si probleme pentru fermieri

Cultivatorii de sfecla de zahar s-au intalnit azi la Brasov pentru a discuta problemele cu care se confrunta acest sector agricol. In plus, marii producatori din Romania se asteapta ca pretul zaharului la raft sa creasca in perioada urmatoare cel putin cu 10-15 procente.

La Brasov functioneaza in prezent singura fabrica de zahar din tara cu capital integral romanesc, iar suprafata cultivata cu sfecla de zahar in 2017 comparativ cu anul 2016 s-a marit cu 920 de hectare.

In anul 2017 suprafaţa cultivată cu sfecla în România a crescut cu aproape 4.000 de hectare, respectiv 17 procente, comparativ cu anul 2016. In acest context principalele masuri care trebuie luate in Romania pentru sprijinirea pe viitor a producatorilor de zahar sunt reprezentate de cresterea productiei la hectar a sfeclei de zahar si utilizarea acesteia pentru producerea de bioetanol, biogaz si mase plastice.

Sustinerea reducerii dobânzilor de către bănci la creditele pentru agricultură şi aplicarea unor dobânzi similare cu cele din ţările membre UE

Anularea impozitului pe subvenţiile agricole si simplificarea formalităţilor pentru accesarea fondurilor europene pe langa reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură sunt doar cateva masuri pe care si le propune Federatia Cultivatorilor de Sfecla de Zahar din Romania in urmatorii doi ani.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Patinatorii Coronei se întorc de la Zakopane cu 33 de medalii dintre care 7 de aur, 13 de argint şi 13 de bronz

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate