Mara Mareș: Manualele pline de greșeli arată încă o dată dezastrul guvernării PSD

Mara Mareș: Manualele pline de greșeli arată încă o dată dezastrul guvernării PSD

Deputatul PNL Mara Mareș a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că va solicita audierea Ministrului Educației având în vedere situația dezastruoasă privind greșelile din manualele școlare și i se va mai cere, încă o dată, demisia.

Liberalii mai cer ca să se renunțe la aberația instituirii unui manual unic și a unei edituri unice și să revină la mecanismul prin care profesorii, părinții și elevii puteau alege dintre mai multe manuale de la mai multe edituri. Aceștia spun că instituirea unei edituri de stat care să gestioneze manualele școlare, câte unul pentru fiecare materie de studiu, ca pe vremea lui Ceaușescu, a fost una dintre cele mai mari erori ale guvernării PSD.

Ei spun că nu este vorba doar despre risipa din fonduri publice, în condițiile în care au fost tipărite deja circa 150.000 de exemplare care conțin erorile de geografie amplu mediatizate. Problema cea mai mare este aceea că elevii vor primi informații greșite, din moment ce manualele nu vor fi retipărite, urmând să fie remediată doar varianta electronică. Mai mult, nu există absolut nicio răspundere la nivelul ministerului Educației pentru gravele greșeli, în condițiile în care acesta a primit aviz științific favorabil…

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Licitație pentru proiectarea extinderii Liceului de Arte Plastice
Loading...
  1. De unde stie ca sunt gresite? Le-a citit ea sau a aflat ca noi din ziare?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.