VIDEO Strongman Champions League România – letonianul Aivars Smaukstelis

VIDEO Strongman Champions League România – letonianul Aivars Smaukstelis

Anul acesta, cu ocazia ediției aniversare de 10 ani, organizatorii Oktoberfest Brașov au adus o etapă mondială STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE la Brașov și Ghimbav. Au fost prezenți în Țara Bârsei sportivi din 11 țări care s-au întrecut în diferite probe inedite.

Cea mai spectaculoasă probă fiind tractarea unui elicopter, proba care a fost totodată o premieră mondială pentru acești „titani”.

„Am adus la Brașov și la Ghimbav acest eveniment de talie mondială să marcăm împlinirea a 10 ani de Oktoberfest la Brașov și prin care să promovăm Brașovul, Ghimbavul și Țara Bârsei ca destinație de excelență turistică și economică. Proba specială de tractare a unui elicopter în premieră mondială a fost propusă de mine pentru a promova în peste 95 de țări viitorul aeroport Brașov-Ghimbav. Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în realizarea acestui eveniment, începând cu scriitorul și totodată atletul brașovean Silviu Urdea, echipei Oktoberfest Romania si sponsorilor care au susținut probele speciale din cadrul competiției. Mulțumiri speciale doresc să transmit reprezentanților Primăriei Ghimbav condusă de viceprimarul  Ionel Fliundra și Consiliului Local Ghimbav care au susținut exemplar acest eveniment sportiv major. În următoarea perioadă voi negocia cu organizatorii ca și în următorii ani această prestigioasă competiție să aibă loc la noi în Țara Bârsei”, spune promotorul Oktoberfest Brașov, Cristian Macedonschi.

Alte articole:   Încă șase decese raportate de la Spitalul județean Suceava, din 25 și 26 martie

Un top 3 al competiției Strongman CL – etapa din Romania:

  • Locul 1 – Aivars Smaukstelis (Letonia) 80 puncte
  • Locul 2 – Krzysztof Radzikowski (Polonia) 77 puncte
  • Locul 3 – Travis Ortmayer (SUA) 76,5 puncte

Silviu Urdea (Romania) a reușit să se claseze pe locul 3 la proba „Mersul Fermierului” ducând pe fiecare braț 150kg pe o distață de 60m. 7 îndreptări cu 330kg cu mașina. 2 repetări cu bușteanul de 150kg. Marcând astfel un total de 3 recorduri personale în cadrul acestui concurs.

„A fost o onoare pentru mine să fiu parte din echipa organizatorică a acestei competiții inedite. Le-am oferit un tur sportivilor prin Centrul Vechi al Brașovului și al Ghimbavului, o excursie la Castelul lui Dracula, dar nu în ultimul rând, împreună cu echipa Oktoberfest am reușit să organizăm în premieră mondială tractarea unui elicopter, promovând astfel viitorul aeroport Ghimbav-Brașov. Sportivii s-au declarat foarte impresionați de grandoarea orașului gazdă. Acest lucru trebuie să ne deschidă ochii și mintea pentru a privi Brașovul și din prisma turiștilor, astfel realizând că România oferă locuri uimitoare, în ciuda a tot ceea ce se întâmplă cu latura politică și conducerea acestei națiuni. Totodată consider că, la nivel național, țara are mare nevoie de o implicare mai serioasă în ceea ce ține de evenimentele sportive, artistice și culturale, astfel descoperind și promovând talentele românești (care se pierd, din păcate) peste hotare, iar din asta rezultând o creștere a imaginii Romaniei, ca valoare, în lume”, a declarat scriitorul și sportivul brașovean Silviu Urdea.

Alte articole:   Program restricționat de lucru cu publicul la oficiile de cadastru

„Sper ca prin prisma acestui eveniment, să le ofer o nouă viziune oamenilor care au cu adevărat puterea de a face ceva pentru această țară și pentru a realiza faptul că drapelul nostru este înălțat în continuare în toată lumea”, a continuat Strongman-ul brașovean.

Festivitatea de premiere a avut loc pe scena principală a Oktoberfest Brașov în fața a peste 10.000 de oameni unde au fost premiați atât primii trei sportivi din clasament, cât și germanul Dennis Kohlruss cu premiul special Oktoberfest Brașov înmânat de Miss Oktoberfest 2018 și „titanul” scriitor brasovean Silviu Urdea care a primit prin DJ Edelweiss premiul de popularitate.

Organizatorii olandezi ai competiției STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE au fost foarte încântați de primire, organizare, atmosferă și de publicul prezent.

Etapa din România este una din cele 16 etape care se organizează pe tot globul, iar finala se va desfășura în acest an în Mexic.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.