blog-logo

Răzvan Popa: Măsuri în sprijinul micilor întreprinzători europeni – adoptate de Parlamentul European

Răzvan Popa: Măsuri în sprijinul micilor întreprinzători europeni – adoptate de Parlamentul European

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a susținut prin vot, în Parlamentul European, propunerea Comisiei Europene de simplificare a procedurilor rambursării de TVA pentru micii întreprizători. Propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

Astăzi, în Parlamentul European, am votat propunerea Comisiei Europene ce vizează, în primul rând, introducerea unor noi norme de simplificare în materie de TVA, de care micile întreprinderi din Uniunea Europeană pot beneficia. Este o veste foarte bună pentru micii întreprinzători din România, care ar putea beneficia în viitor de această măsură. Mai exact propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE”, spune Răzvan Popa.

Astfel, spune acesta, a fost armonizat pragul pentru scutirile de TVA stabilind atât o limită superioară, cât și o limită inferioară a pragului, alături de ridicarea obligativității statelor membre de a solicita rambursare de TVA pentru întreprinderile scutite de plata acestei taxe. În plus, propunerea vizează și înființarea unui portal online prin care să se înregistreze întreprinderile mici ce doresc să beneficieze de scutire de TVA într-un alt stat membru.

„Pe lângă măsurile de simplificare propuse, este solicitată, de asemenea, și înființarea unui ghișeu unic pentru rambursările de TVA. În urma unor analize s-a constatat ca cel mai mare obstacol pentru IMM-uri, atunci când operează la nivel transfrontalier, îl reprezintă limba. Prin urmare, depunerea cererilor de rambursare de TVA din diferite state membre prin intermediul unui ghișeu unic ar putea aduce o simplificare semnificativă pentru întreprinderile mici”, a declarat Răzvan Popa.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Comisia Europeană: Slujbele de Crăciun, urmărite online sau la televizor
  1. Acest reprezentant al brasovenilor care lupta impotriva brasovenilor mai bine si-ar concentra toata atentia in sustinerea zeului Daddy Dragnea dacat sa se implice in alte subiecte pe care oricum nu le intelege.
    Acum inainte de europarlamentare scoate capul sa mai auda lumea de el dupa ce timp de 3 ani a stat ascuns in vizuina si nu a facut nimic pentru cei care l-au trimis la Bruxelles.

    Reply
  2. Ce juca Ceausescu? „Popa prostu” sau „Septic” ? Scuze, comentariul nu are legatura cu articolul de fata dar daca tot a venit vorba…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.