blog-logo

Prețul apartamentelor din Brașov își menține trendul crescător

Prețul apartamentelor din Brașov își menține trendul crescător

Cel mai recent studiu al Imobiliare.ro, prezentat vineri, arată că apartamentele se ieftinesc în Capitală, dar continuă să se scumpească în centrele regionale, precum Brașovul.

Apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional (atât noi, cât şi vechi) s-au ieftinit, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cu 1,2% în luna august, de la 1.212 euro pe metru pătrat util (la finele lui iulie), până la 1.197 de euro pe metru pătrat util.

„Tendinţa de scădere nu a fost resimţită în toate marile oraşe ale ţării: dintre centrele regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, doar două au înregistrat scăderi de preţuri în perioada analizată (cea mai notabilă în Capitală), iar în celelalte au avut loc creşteri”, arată autorii studiului.

În Bucureşti, pretenţiile vânzătorilor de apartamente s-au diminuat cu 1,2% luna trecută, de la 1.318 la 1.302 euro pe metru pătrat util. Scăderi au fost consemnate pe ambele segmente de piaţă analizate; locuinţele din blocurile vechi s-au depreciat însă mai puţin, cu 0,6% mai exact (de la 1.239 la 1.231 euro pe metru pătrat util), în vreme ce unităţile locative nou-construite au resimţit un declin de 2% în decurs de o lună (de la 1.374 la 1.346 de euro pe metru pătrat util).

Alte articole:   Expoziția “Culorile Orașului” prezintă Brașovul în GIF-uri

Şi în Braşov, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat un parcurs descendent luna trecută. Apartamentele scoase la vânzare aici s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,8%, de la 1.071 la 1.062 de euro pe metru pătrat util. Şi în acest caz, locuinţele vechi au consemnat o scădere mai mică, respectiv de 0,5%, de la 1.059 la 1.054 de euro pe metru pătrat util. Unităţile locative noi, pe de altă parte, s-au depreciat cu 1,7%, de la 1.104 la 1.085 de euro pe metru pătrat util.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.