blog-logo

VIDEO Edilii din Ghimbav vor să refacă centrul orașului cu „parfum” medieval

VIDEO Edilii din Ghimbav vor să refacă centrul orașului cu „parfum” medieval

Viceprimarul Ionel Fliundra spune că este o idee minunată ca să se refacă și să se reabiliteze bisericile fortificate, dar, din păcate, orasul Ghimbav a pierdut un proiect de restaurare a bisericii fortificate din localitate.

„Este vorba despre un proiect de 2 milioane de euro. Acum am contactat si noi conducerea Bisericii Negre, pentru a închiria sau să concesionam fortificația sau sa incheiem un contract de comodat pentru a restaura biserica fortificata si pentru a o introduce în circutul turistic. Până atunci, am făcut o rectificare bugetara pentru restaurarea centrului localității, să facem din centrul unui orasel într-unul medieval, să punem în valaoare mult mai mullt zon, mai ales că biserica se află acolo din sec XII-lea. S-au alocat 250.000 de lei, acum se face SF și documentație tehnică și se continuă anul viitor, dar sperăm să obținem fonduri europene”, a precizat Fliundra.

Alte articole:   Cum va fi vremea în noiembrie. Când vor apărea lapovița și ninsoarea

Mai mult, mai spune acesta, de 25 de ani există un cartier locuit în Ghimbav, cu peste 130 de case, care are condiții ca în vremurile apuse. Pentru această zonă s-a terminat Stidiul de Fezabilitate și licitația pentru asfaltare și introducerea rețelelor electrice în subteran în cartierul Livada 1.

De când are atribuțiile de primar, Fliundra a delcarat că, pe lângă timpul pierdut pentru a răspunde instituțiilor de control, a reușit să mobilizeze aparatul primarului si Consiliul Local și să pună în aplicare mai multe proiecte blocate ce vizau iluminatul stradal, infrastructura etc.

De asemenea, Fliundra a mai anunțat, pentru că începe școala, că s-au făcut igienizări și s-au achiziționat table inteligente, care sunt în curs de montaj.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.