blog-logo

Toate datoriile la stat vor putea fi plătite cu telefonul. Se vor semna contracte cu toate băncile

Toate datoriile la stat vor putea fi plătite cu telefonul. Se vor semna contracte cu toate băncile

Brașovenii care sunt utilizatori de internet banking își vor putea achita taxele din cont, anunță Agenţia de Plăti Electronice.

Agenţia va încheia parteneriate cu toate băncile din România, astfel încât toţi cei patru milioane de utilizatori de internet banking din ţară să poată plăti taxe şi impozite locale online, prin intermediul platformei ghişeul.ro, a declarat, marţi, George Anghel, director executiv Asociaţia de Plăţi Electronice din România, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ghişeul.ro este cea mai stabilă platformă guvernamentală pentru plata taxelor şi impozitelor locale, care are în prezent circa 350.000 de utilizatori activi, chiar dacă numărul celor care au credenţial este semnificativ mai mare, depăşind 500.000. În egală măsură, avem în România 12 platforme de internet banking, al căror număr de utilizatori este semnificativ mai mare. Astfel, avem în România cetăţeni cu apetit către zona digitală, către zona de online”, a spus Anghel. În total, în România, peste patru milioane de utilizatori folosesc internet banking-ul.

„Expunerea informaţiilor din ghişeul.ro în aceste platforme va face ca informaţiile care există în ghişeul.ro să ajungă mai uşor şi în siguranţă la aceşti oameni. În plus, această integrare deschide o altă modalitate de plată. Până acum, la ghişeul.ro se putea plăti doar cu cardul, dar de acum încolo trecem la plata cu ordin de plată, cu zero comision atât pentru cetăţeni, cât şi pentru instituţii”, a mai spus reprezentantul Agenţiei de Plăţi Online.

Potrivit acestuia, toate dovezile de plată vor fi stocate în sistemul platformei ghişeul.ro, astfel încât oamenii pot schimba oricând banca fără a pierde aceste informaţii.

Alte articole:   Facturile la energie electrică vor crește mai puțin. Virgil Popescu spune cât vom plăti la curent

Autorităţile au finalizat deja un proiect-pilot în acest sens cu Piraeus Bank şi urmează să încheie parteneriate similare cu restul băncilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate