Tiroliana de la 7 Scări închisă pentru că nu are autorizație de funcționare! Primăria a închis ochii la această situație ani la rând

Tiroliana de la 7 Scări închisă pentru că nu are autorizație de funcționare! Primăria a închis ochii la această situație ani la rând

Primăria Municipiului Săcele aduce la cunoștință faptul că Tiroliana de la 7 Scări a fost închisă din cauza lipsei autorizației de funcționare.

Asta în contextul luptei PSD  – PNL în plan local. Până acum primarul pesedist a închis ochii la această situație, dar după ce lupta politică a răbufnit, ies la suprafață tot mai multe nereguli atât în ceea ce privește funcționarea Primăriei, cât și asupra unor ilegalități săvârșite de liberali…

În urma unor verificări municipalitatea a observat „cu surprindere” și mare întârziere că instalațiile de tiroliene aflate în gestiunea Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Săcele funcționau fără să aibă autorizație de funcționare. În urma acestui fapt grav, la sesizarea primarului Municipiului Săcele, Virgil Popa, Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, prin Hotărârea Consiliului de Administrație nr. 10/04.09.2018, a dispus suspendarea activității instalațiilor de tiroliene de la 7 Scări.

Oare membrii CA al RPLP Săcele nu știau acest lucru? Nu cumva o astfel de stare de fapt presupune și niște demisii din partea lor?

Tiroliana de la 7 Scări a fost realizată în două etape, prima în anul 2013, când s-au deschis 21 de ateliere de tiroliană, iar a doua etapă în august 2018, când s-au mai deschis încă 15 ateliere de tiroliană. Sistemul de tiroliene de la Săcele este cel mai lung din România însumând 3568 m. Investiția a fost realizată de către Consiliului Local Săcele, prin Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, Regia fiind în același timp și beneficiarul investiției.

În toți acești ani, sistemul de tiroliene a funcționat fără autorizația de punere în funcțiune de la Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), conform HG 435/2010, privind regimul de introducere pe piață și de exploatare a echipamentelor pentru agrement. Conducerea Regiei, precum și responsabilul activității Tirolienei 7 Scări, Cristian Popa, au susținut că tiroliana nu avea nevoie de autorizație de funcționare.

Primăria Municipiului Săcele va sesiza organele abilitate să cerceteze modul în care instalația de tiroliene a funcționat în toți acești ani fără autorizație și va calcula prejudiciul adus municipalității în urma nefuncționării Tirolienei în plin sezon turistic. 

Culmea, chiar pe site-ul oficial al Primăirei Săcele edilii se lăudau cu această investiție… în urmă cu cinci zile!

Alte articole:   Cui servește criza provocată de pandemia COVID 19

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.