blog-logo

Shaorma, indicatorul economiei României sub domnia lui Dragnea

Shaorma, indicatorul economiei României sub domnia lui Dragnea

Toate partidele, mai ales PSD, au ales să prezinte în spațiul public partea plină a paharului guvernărilor. De luni bune, Dragnea și  Veorica – cel mai prost (în sensul propriu al cuvântului) premier al României din toate timpurile, ne spun ce bine o ducem sub înțeleapta cârmuire teleormăneană. Au crescut salariile bugetarilor, au crescut pensiile… Așa că ce mai vor românii?

Problema este că aceste creșteri enunțate anterior se fac pe seama sectorului privat. Trecerea dărilor către stat de la angajator la angajat a pus presiune pe firmele cu capital privat. Nici pe departe nu a avut efectul scontat de Guvern.

Un alt efect pervers al creșterii salariilor la stat este plecarea specialiștilor din sectorul privat în cel public. Specialiști care oricum nu sunt lăsați să își facă treaba, din cauză că trebuie să pună în aplicare măsurile imbecile ale guvernanților… De aici, o nouă lovitură dată celor care, de fapt, susțin real economia țării.

Alte articole:   România a primit trei miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă

Cât despre creșterea economică cu care se împăunează Dragnea & Co, aceasta a fost bazată pe consum, iar repercusiunile se vor vedea în viitorul apropiat.

În acest context, au crescut corespunzător prețurile la servicii și bunuri, ca urmare a unei inflații galopante. O astfel de evoluție a economiei era de așteptat. Firmele private, ca să supraviețuiască, ca să dea salarii rezonabile, ca să reușească să țină în țară specialiștii, au crescut la rândul lor prețul la serviciile și produsele oferite. Astfel, creșterile salariale și ale pensiilor au fost anulate de măsurile populiste fluturate de PSD.

Lecția de economie pentru Veorica, cea care se presupune că ar aplica un program de guvernare și nu este o marionetă stricată în mâna unui păpușar malefic, vine de la o șaormerie din Capitală. Mesajul către clienți este esența efectelor economice ale Guvernării PSD.

Alte articole:   Virgil Musta, recomandări pentru persoanele care au simptome de COVID-19 și pentru cei care se tratează acasă

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.