Plângere penală împotriva viceprimarului și consilierilor locali din Bod

Plângere penală împotriva viceprimarului și consilierilor locali din Bod

Scandalul monstru de la ultima ședință a Consiliului Local Bod (amănunte AICI!) continuă la Parchetul  de pe lângă Judecătoria Brașov.

Claudiu Cernat, cel care a fost dat afară din ședința de plen a Consiliului Local, pe motiv că transmitea în direct desfășurarea unei ședințe publice cu telefonul mobil, a formulat o plângere penală împotriva celor care au săvârșit un abuz în serviciu.

Este vorba despre Gheorghe Bodean (care este și viceprimar, PNL), Manuela-Adalgiza Chihaia  (M1o – partidul Minicăi Macovei), Szilamer Deak (UDMR), Gheorghe Dobre (ALDE), Gogu Jarcău (PNL), Victor Moldovan (PNL), Mircea Ciucășel (M1o), Levente Tamaș (M1o) și Ion Poroșnicu (M1o). Cernat îi acuză de săvârșirea infracțiunii de abuz în seviciu în formă continuată, a îngrădirii dreptului la liberă informație, precum și interzicerea liberului acces la informațiile de interes public.

Povestea lui Cernat, prezentată procurorilor

„În data de 30.08.2018, începând cu orele 19.00, a avut loc Ședința Ordinară a Consiliului Local Bod, ședință ce a avut loc în incinta Căminului Cultural din localitatea Bod-Sat, comuna Bod, județul Brașov, în care s-au dezbătut «proiectele de hotărâre» conform «ordinii de zi» și la care am vrut să particip împreună cu un prieten, pe care l-am chemat să mă ajute să filmăm această ședință, în calitate de cetățeni de naționalitate română! Înainte de a începe propriu-zis dezbaterile în cadrul acestei ședințe, doamna secretar al U.A.T. Bod mi-a solicitat în mod direct atât mie cât și «cameramanului de ocazie» să nu cumva să îndrăznim să filmăm ședința și mai ales să o filmăm și pe dânsa fără acordul ei! Dacă fac acest lucru, mă va da în judecată, iar răspunsul din partea mea a fost cam așa: «atâta timp cât această ședință este publică, iar dumneavoastră cei care sunteți prezenți la această ședință, prin expunerea dumneavoastră, asumându-vă acest lucru, conform legislației în vigoare și în acest sens chiar vă rog să mă dați în judecată»! Domnul Bodean Gheorghe, cel care ,,a prezidat” această ședință (menționez că deține funcția de viceprimar în cadrul Primăriei comunei Bod), mi-a spus că este ,,o provocare” din partea mea și că nu am dreptul să filmez și să fac ,,live” pe rețeaua de socializare ,,facebook”, datorită faptului că la ședința anterioară a fost ,,adoptat și aprobat” un Regulament de Organizare și Funcționare a Consiliului Local al comunei Bod, iar eu i-am solicitat să supună la vot dreptul meu de a filma ..în direct” această ședință, ceea ce a și făcut, încălcând în mod grosolan legislația în vigoare și anume ,,îngrădirea dreptului la libera informare”! Menționez că în regulamentul pe care l-au invocat nu există nici o restricție în acest sens, acolo făcându-se referire doar la ,,mass-media” și nu scrie nicăieri că un cetățean nu are voie să filmeze! Oricum, conform legislației în vigoare, un regulament se întocmește conform legilor în vigoare, ori acest regulament pe care, repet, l-au adoptat și aprobat, încalcă grav prevederile legale în vigoare! Trecându-se la vot, din totalul de 12 (doisprezece) consilieri locali, 9 (nouă) au votat pentru a nu avea dreptul să filmez, 2 (doi) consilieri locali au votat pentru ca eu să filmez, iar un consilier a votat ,,abținere”, fapt pentru care, în urma acestui vot am fost ,,poftit” de domnul Bodean Gheorghe, să opresc filmarea și să părăsesc sala de ședință, moment în care m-am conformat ți împreună cu prietenul meu, am ieșit afară din sală”.

Poliția a venit și a constatat ce era de constatat…

După ce a ieșit afară, Cernat a sunat la numărul de urgență 112, unde a anunțat toată pățania și a solicitat să fie trimis un echipaj de poliție pentru a constata cele întâmplate. La fața locului au ajuns doi agenți de poliție, care în urma celor relatate de către Cernat și prietenul lui, au mers împreună în sala deședință, chiar în momentul în care Bodean declara  oficial că ședința a fost închisă.

Oamenii legii l-au îndrumat să se adreseze organelor competente, ceea ce a și făcut.

„În urma celor relatate, mi-au fost încălcate drepturile mele fundamentale de avea acces la libera informare conform prevederilor legale pe care le-am invocat în rândurile de mai sus, ca și cetățean al acestei țări!”, mai susține Claudiu Cernat

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Coronavirus a provocat 119 decese la Brașov! Toate datele furnizate de autorități!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate