blog-logo

400.000 de lei, amenzi date pentru munca la negru în august

400.000 de lei, amenzi date pentru munca la negru în august

Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov a anunțat rezultatele controalelor ce au vizat depistarea si sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de munca braşoveni în luna august 2018.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 158 controale, au fost depistate 28 persoane care desfasurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 10 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 400.000 lei.

„În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 135 de controale, în urma cărora au fost sancţionați un număr de 12 angajatori cu 12 avertismentePentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 27.000 lei”, a precizat inspectorul şef adjunct al ITM Brașov, Dan Suciu.

Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

Tot în luna august, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 76 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 24 de angajatori cu amenzi în valoare de 13.000 lei si 33 de avertismente.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.