Pericol de explozie în Gara Racoș

Pericol de explozie în Gara Racoș

6.35 Prefectul Marian Rasaliu ne-a declarat că este vorba despre o garnitură cu 38 vagoane incarcate cu motorina, benzina si propan izolate pe o linie secundara, aflată în proprietatea Grupului Feroviar Român. Al șaselea vagon încarcat cu gaz propan prezenta scurgeri la o supapă. Pe perioada intervenției s-a întrerupt alimentarea liniei electrice CF.
S-a reluat circulația pe calea ferata, cele trei trenuri de persoane oprite în Gara Rupea se pun în mișcare, cu o întarziere de maximum 120 de minute.

6.15 „În momentul de fața au rezolvat problema scurgerilor și se va relua circulatia trenurilor. Ca și măsura de siguranta au fost evacuate patru persoane care locuiau în apropierea gării. De asemenea, aproximativ 45 de persoane (navetiști) au fost  evacuati”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, plutonier major Luiza Dănilă.

4.30 Pompierii militari au fost solicitați să intervină în Gara Racoș pentru asigurarea măsurilor specifice de intervenție pentru a preveni posibilitatea izbucnirii uneie explozii.

Un tren incarcat cu propan, benzina si motorina, prezinta scurgeri la cisterna de propan. La fața locului au fost trimise doua autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, autospeciala CBRN – destinata interventiei in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice si pentru decontaminarea personalului de interventie si a celui afectat –  si doua echipaje SMURD.

Alte articole:   Depozitul Ecologic de Deşeuri Braşov, centru de bune practici în depozitarea finală a deşeurilor municipale la nivelul României şi al Europei Centrale şi de Sud-Est
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.