blog-logo

Începe Oktoberfest 2018 Brașov. Care sunt prețurile din acest an

Mai este puțin timp până când se dă cep la butoiul cu bere la Oktoberfest. Urmează 11 zile de sărbătoare cu o halbă de bere rece în mână – Ciucaş Malzbier, ediţie aniversară Oktoberfest sau de Ciucaș lage.

„De această dată, însă, va fi o ediție specială, #DeNota10, pentru că renumitul festival al berii a reușit să adune 10 astfel de evenimente deosebite, organizate cu multă pricepere, pentru cei care știu să guste o petrecere adevărată. 2018 înseamnă pentru Oktoberfest 10 ani de petrecere cu bere Ciucaş din belșug, care va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Brașov, anunțată în perioada 6-16 septembrie, care se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt  ce vor fi amplasate pe locul fostului stadion Municipal”, spune Aneomona Hermeneanu, din partea organizatorilor.

Vor veni invitați de onoare ai evenimentului și oficialități. Acestea din urmă, ne-au adus faimă orașului, creând astfel noi punți de legătură cu localități de peste graniță. Herr Schurli, imaginea Oktoberfest-ului de la Munchen, s-a îndrăgostit de poalele Tâmpei, dovadă fiind faptul că ne vizitează pentru a patra oară – de notat este faptul că el participă de peste 30 de ani la Oktoberfest-ul din Germania, neratând nici o ediție, a precizat Cristian Macedonschi, unul dintre cei implicați în organizarea evenimentului.

De asemenea, zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi ca să ciocnească halbe cu bere rece şi să deguste delicatese nemţeşti şi româneşti.

Cine ne (în)cântă

            Și cine a mai pomenit distracție mare fără artiști adevărați și muzică bună? Aflați că 10 trupe vor dovedi că au talent chiar pe scenele Oktoberfest. Ne cheamă să ne cânte Claudia & Die Burzenland Party Band,  Albachtal Express, Kloster Gold, Karpaten Band, Hermannstadt 07, Music Ministerium, Melody for you, Wirbelwind, Trupa 6 și fanfara “Țara Bârsei”.

            Miss Oktoberfest adună în cosițe 10 toamne în culori arămii, de la fiecare editie a festivalului, așa că va fi chef mare, cu premii speciale. Dacă încă nu v-ați înscris la concurs, încă o puteți face, pentru că nu contează vârsta, atata timp cat este peste 18 ani și nici greutatea, juriul punând accentul pe multe alte calități, pe care orice domniță le are de la Mama Natură.

Iron Man, la Oktoberfest și la… Aeroport!

Bărbații nu au fost uitați și vor fi chemați la concurs. Ei nu trebuie să fie nici vânjoși, nici foarte înalți, nici bărbieriți proaspăt, nici cu mușchii umflați ci trebuie să aibă chef de viață, să le placă berea cu adevărat, să aibă în public prieteni numeroși pentru o susținere serioasă pentru a putea participa la concursul Regele Berii. Nu o să le pară rău, ba din contră vor fi primii care vor veni și la anul la această competiție inedită.

Nimic nu se poate face pe acest pământ cu stomacul gol. La Oktoberfest vom putea alege ce să mâncăm, gustând din mai toate preparatele de pe mapamond, ca să ne satisfacem poftele culinare, cu un adevărat festin. 

Dar vor fi și bărbați foarte puternici, care vor trage camioane, un elicopter sau butoaie de bere încărcate cu nisip. Este vorba despre vestitele competiții Iron Man. Și pentru că Aeroprotul de la Ghimbav are nevoie de promovare, un episod din această deonstrație de forță are loc pe amplasamentul acestuia.

Alte articole:   HOCHEI: Corona Brașov, o nouă victorie în Ungaria

Bere nouă la Oktoberfest 2018 Brașov

Ediția aniversară se va sărbători cu o bere nouă. Pentru că se împlinesc 10 ani de Oktoberfest, specialiștii gustului divin al berii, respectiv reprezentanții Ciucaș, s-au gândit să-și răsfețe clienții cu o nouă marcă de bere, ediție limitată.  Aceasta are o culoare arămie, oferită de extractul de malț și un gust ușor amărui, pentru a se potrivi atât cu preparatele românești, cât și cu cele bavareze.

Nu uitați că berea merge cu mici, cu wurști, cu ciolan afumat și cu alte preparate, care vă vor face cu ochiul. Ciucaș Malzbier a fost creată special pentru a completa mesele bogate, care vor fi întinse în cele 11 zile de eveniment, iar gustul nou va atrage ca un magnet și mai mulți vizitatori.

dav

Când începe parada

Alte articole:   20.01.2021 150 de cazuri noi de Covid-19, la Brașov. Incidența în județ este 2,51

Domnițe costumate și rujate ne vor face cu mâna din trăsurile elegante. Parada va putea fi admirată Joi 06.09 începând cu ora 16:00, pe traseul „hotel Aro – Palace, respectiv hotel capitol Capitol de pe B-dul Eroilor, pe lânga Primăria Braşov (latura cu intrarea dinspre Parcul Titulescu) unde vor fi invitate sa se alature paradei si oficialităţile, continuând pe str. Nicole Iorga – str. Lunga – sens siratoriu Bartolomeu – Calea Făgăraşului – cort “Oktoberfest”. Apoi se va da cep butoiului cu bere la corturile amplasate în zona fostului stadion Municipal din Bartolomeu.

Toată lumea din oraș va fi prezentă aici, sigur veți putea bea o bere cu un fost coleg de bancă din liceu sau cu o cunoștință veche de la barul din cartier. Va fi o atmosferă extraordinară, veți găsi tot ce vă poftește inima în materie de mâncare și băutură, dulciuri și suveniruri. 

Organizatorii se aşteaptă ca în acest an să depăşească 500.000 de vizitatori, mai ales că vor conta şi pe prezenţa a mii de turişti. Ediţia de anul trecut a Oktoberfest a adus pe fostul stadion municipal, potrivit organizatorilor, 350.000 de vizitatori.

Alte articole:   Concert online, joi, de la 19.00

Dacă e septembrie… la Brașov e Oktoberfest, chiar din a șasea zi de toamnă calendaristică.

Distribuie dacă îți place!
 1. Festival de bere cu 1 singura bere la draft. Mace stie 🙁

  Reply
 2. Festival de bere cu un singur producator, nu e festival. Dac lipsesc berile germane atunci festivalul e un fake care a furat numele de la Munchen. Es tut mir leid …

  Reply
 3. Si micul 4.5 . Niste nenorociți!

  Reply
 4. Oktoberfest in Aprilie 4 septembrie 2018, 11:42 PM

  Adrian@ tipul a incercat sa inregistreze si o marca Oktoberfest.
  „Dacă e septembrie… la Brașov e Oktoberfest”
  dar in apriliede ce sa nu fie Oktoberfest?!

  Reply
 5. Din păcate Oktoberfestul de acum nu mai e nimic din ceea ce era
  în primii 2-3 ani.
  Locația este oribilă.
  Prețurile sunt caraghios de mari.
  Muzica nu prea mai e aceea de Oktoberfest german, ci e, preponderent, muzică populară românească de slabă calitate. Așteptăm manele la edițiile viitoare.
  Nici publicul nu mai e ce a fost. Grijă mare la buzunare.

  Reply
  • bravooo AlexT!Asa este!Marlanie asteptata si cocalareala, retardare maxima si intr-adevar o locatie oribila!Nu se poate numi Oktoberfest ci Prostoincultoanalfabetomarlanofest!!!

   Reply
  • anul acesta zic pas, anul trecut dezamagit de mancarea proasta, rece, atmosfera nu prea era, bere wtf ciucas everywhere.

   sunt de acord cu tine.

   Reply
 6. La coada, un comerciant normal la cap, are tot timpul 2-5 oameni. Cine nu are pe nimeni la coada in majoritatea timpului, acela e scump ! Berea la draft la Auchan e 3 lei, la Oktoberfest e 5 lei, e cam normal. Mancarea e dublu de scumpa fata de o autoservire, dar nu stiu daca am dreptul sa critic: unde e scump, inseamna ca nu e pentru mine, stau acasa.

  Reply
 7. Oktoberfest este originala la München. Ii zice asa fiindca se termina in prima duminica din octombria (anul acesta pe 7 octombrie). Dureaza doua saptamani si doua zile (incepe anul acesta pe 22 septembrie). La Brasov ar trebui sa se numeasca Septemberfest, neavand nimic de a face cu octombrie. Si inca ceva: la München berea se cam serveste cu masura (Mass) de 1l. Pret de sub 10 € nu exista si ajunge la masa cam jumate varsata. Totusi nu gasesti loc – e plin ochi mereu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate