blog-logo

Alpinist înecat în lacul de la Codlea. Colegii au lansat un apel de strângere de fonduri

Alpinist înecat în lacul de la Codlea. Colegii au lansat un apel de strângere de fonduri

Un cunoscut instructor de alpinism și ghid montan, și-a pierdut viața duminică, în lacul 2 de la Codlea.

Ion Neagoe se afla la scăldat, împreună cu fiul său, în vârstă de 14 ani. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani a intrat în apă, împreună cu fiul său, s-a îndepărtat la aproximativ 10-15 metri de mal, moment în care, din motive necunoscute, a început să strige după ajutor și s-a scufundat.

La fața locului au ajuns echipaje de poliție, scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență și echipaje de ambulanță.

Trupul bărbatului a fost scos la suprafață, iar un echipaj SMURD i-a aplicat manevre de resuscitare, din nefericire, fără succes.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

Nefericitul eveniment i-a șocat pe colegii lui, care au lansat un apel de strângere de fonduri, pentru sprijinul familiei.

„Accidentul căruia i-a căzut victimă ieri unul dintre cel mai bine pregătiți alpiniști și formatori AGMR ne-a luat pe toți prin surprindere. Colegul nostru, Nușu (Ion Neagoe), înota în lacul Codlea împreună cu Teodor, fiul lui de 14 ani, când ceva încă nelămurit l-a făcut să înceapă să ceară, cu voce tare, ajutor. Ajutorul nu a sosit, iar Nușu nu a reușit să se salveze singur. Nușu avea, la 47 de ani, o condiție fizică excepțională (câștiga regulat maratoane montane la categoria lui de vârstă) și era un exemplu de prudență și rigoare în toate disciplinele pe care le practica, fie că era vorba de alpinism, alergare montană sau schi. Iar faptul că accidentul care i-a provocat moartea nu are nici măcar vreo legătură cu muntele face dispariția lui mai tragică și mai greu de acceptat. Adio, Nușu! Drum bun!”,  au scris, pe site-ul lor, membrii Asociaţiei Ghizilor Montani din România (AGMR).

Membrii asociației au lansat și un apel pentru strângere de fonduri prin care să sprijine familia îndoliată.

„Cei ce doresc să ofere un sprijin suplimentar familiei lui Nușu o pot face prin donații în contul AGMR, neapărat cu specificația «pentru Ion Neagoe (Nușu)». Asociația Ghizilor Montani din România, Adresa: Brașov, str. Molidului, nr. 9, CUI: 10702061, Cod IBAN: RO87CECEBV0137RON0141971 deschis la CEC Bank Brașov”, potrivit aceluiași site.

Ion Neagoe a fost campion la concursul montan de alergare Urlea Eco Trail Run în 2017 și 2018.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate