Un american la Brașov

Un american la Brașov

Primarul George Scripcaru și viceprimarul Costel Mihai au primit vineri vizita lui Joseph Borelli, consilier municipal al metropolei americane New York și fost director de campanie în statul New York pentru Donald Trump.

„Am avut o discuție foarte cuprinzătoare, pe diferite teme legate de administrația locală, de componenta economică și investițională, de turism și cultură, precum și despre relațiile dintre cele două state. Am descoperit că ambele orașe au o problemă comună, cea a mobilității și accesibilității, în ciuda eforturilor de a o rezolva. Ca factor de influență în sfera politică, este important să ne bazăm pe un suport acolo și să identificăm modalități de colaborare. Sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună, care să ajute cât mai mult Brașovul“, a declarat primarul George Scripcaru.

Președintele Trump are o politică de lărgire a colaborării cu statele europene și cu România în special, iar în acest context este important ca liderii municipali să se întâlnească și să găsească proiecte comune. Sunt foarte încântat de ce am văzut în Brașov, cu siguranță îl voi recomanda și altor prieteni ai mei. E adevărat că România nu este între primele destinații la care americanii se gândesc pentru concediu, dar Brașovul este o destinație obligatorie atunci când vii în România“, a spus Joseph Borelli.

Alte articole:   Ministrul Muncii: ,,Cer inspectorilor şefi ai ITM să iasă din locurile comode în care stau cu aer condiţionat şi să meargă în teren''

Potrivit viceprimarului Costel Mihai, Joseph Borelli va avea și o întâlnire și cu reprezentanții mediului de afaceri brașovean, și o vizită la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă“, unde a primit invitația de a participa ca lector la o conferință internațională organizată anul viitor.

La întâlnire au participat și consilierii locali Marius Bunghiuz și Sebastian Rusu, în numele forului deliberativ al municipiului.

Oficialul american a venit la Brașov la invitația viceprimarului Costel Mihai, care la rândul său l-a întâlnit pe Joseph Borelli în timpul unei delegații la New York, din urmă cu o lună.

New York este cel mai populat oraș al SUA, cu un număr de aproximativ 8,6 milioane de locuitori la nivelul anului 2017 și o suprafață de aproximativ 784 de km pătrați. Împreună cu zona metropolitană, orașul este cea mai mare aglomerare urbană din lume, cu o populație de aproximativ 23,8 milioane de locuitori.

New York City a fost descris drept capitala culturală, financiară și media a lumii și are un impact semnificativ în domeniul comerțului, industriei spectacolului, cercetării, tehnologiei, educației, politicii, turismului și sportului. New York este sediul Națiunilor Unite și este un centru important al diplomației internaționale.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.