Cum poți să reduci factura de energie electrică fără nicio investiție?

Cum poți să reduci factura de energie electrică fără nicio investiție?

Există o soluție pentru ca gospodăriile – consumatorii casnici de energie electrică să obțină o reducere a facturii la curent. Se poate ușor, completând o simplă cerere de trecere la un alt furnizor de energie.

Persoanele care părăsesc piaţa reglementată de furnizare a energiei electrice află că, în piaţa liberă, preţurile sunt mai mici.

La pachet cu preţurile mai mici vin însă şi anumite condiţii restrictive, precum un termen limitat al contractului (un an, maximum doi) şi imposibilitatea de a mai reveni vreodată în reglementat, unde statul încă are pârghii să intervină pe preţ.

Ne folosim de comparatorul de tarife pus la dispoziţie pe site-ul propriu de Autoritatea pentru Reglementare în Energie. Pentru a avea o imagine corectă, trebuie să uniformizăm nomenclatorii comparaţiei: joasă tensiune, fără tarifele reglementate incluse, între 1.000 şi 2.500 de kWh anual.

Mai întâi de toate, trebuie precizat că energia contează în proporţie de circa 40% în preţul final, restul fiind transport, distribuţie, taxe încasate de stat. Aşadar, o economie de 20% la preţul de vânzare al energiei în piaţa liberă înseamnă o factură mai mică cu aproximativ 8%.

Aşadar, trecerea în piaţa liberă aduce, în nici o lună, o economie de până la 15% la factura la curent. Dar cum se face această trecere, pas cu pas și care sunt firmele care oferă energie electircă în județul Brașov citiți pe eKRONomica.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap