blog-logo

Guvernul aprobă studiul de fundamentare pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov

Guvernul aprobă studiul de fundamentare pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că Executivul va aproba studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti – Comarnic – Braşov, procedurile de atribuire urmând să înceapă din luna septembrie.

„Astăzi aprobăm studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti – Comarnic – Braşov, precum şi operarea autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Studiul de fundamentare a fost întocmit în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă 39 din 2018 privind parteneriatul public privat. Din luna septembrie vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât până la sfârşitul acestui an să reuşim semnarea acestui contract deosebit de important”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Alte articole:   Handbalistele Coronei iau mâine startul în noul sezon

Dăncilă a adăugat că durata proiectare şi de execuţie este stabilită la maximum 4 ani, cu începere din anul 2019.

„Autostrada realizează legătura Capitalei cu municipiul Braşov, traversând axa turistică Sinaia – Buşteni – Azuga – Predeal. Durata de proiectare şi de execuţie este stabilită la maximum 4 ani, cu începere din anul 2019. Totodată, sunt prevăzute şi bonificaţii din partea statului dacă lucrările de execuţie se finalizează în avans, dar şi penalităţi pentru o eventuală întârziere. Durata de operare de către investitorul privat este de 20 de ani. Costurile totale estimate aferente realizării acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,36 miliarde euro”, a precizat prim-ministrul.

Alte articole:   Comisia Europeană: Slujbele de Crăciun, urmărite online sau la televizor

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.