blog-logo

Cerbul de Aur 2018: Scripcaru le cere brașovenilor să nu vină în centru dacă nu au treabă

Cerbul de Aur 2018: Scripcaru le cere brașovenilor să nu vină în centru dacă nu au treabă

Câteva detalii referitoare la desfășurarea Cerbului de Aur și accesul publicului, rezultate din conferința de presă de astăzi, susținută de directorul festivalului, Smaranda Vornicu-Shalit, primarul George Scripcaru, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, și reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei și ISU Brașov.

  • Accesul în Piața Sfatului se va face începând cu ora 18:45 și va dura până la ora 20:15-20:20. Există un total de patru puncte de acces și 14 porți. Trei dintre punctele de acces se află pe latura cu Strada Mureșenilor și unul este dinspre strada Apollonia Hirscher. Recomandarea reprezentantului TVR este ca spectatorii care au locuri pe rândurile 1-25 să se îndrepte spre punctul de acces din zona sediului Unicredit Bank, iar ceilalți să prefere unul dintre celelalte trei puncte de acces. După intrarea în perimetrul festivalului, scările de acces către tribune se află în spatele acestora, respectiv pe latura pieței dinspre Biserica Neagră – Starbucks – Raiffeisen Bank.
  • Abonamentele pentru festival trebuie păstrate pe toată durata festivalului; este de preferat printarea biletelor achiziționate on-line, dar este posibil și accesul pe baza biletului digital, disponibil pe dispozitivul mobil. Pentru probleme legate de bilete, la Muzeul de Etnografie se va afla o echipă Eventim, care va soluționa situațiile apărute.
  • În procedura de acces vor exista mai multe restricții: nu va fi permis accesul cu umbrele (organizatorii au motivat că este necesară asigurarea vizibilității atât pentru public, cât și pentru transmisiunea televizată, festivalul fiind transmis în direct). Deși prognoza se anunță bună pe durata festivalului, publicul este rugat să se orienteze spre pelerine de ploaie. De asemenea, este interzis accesul cu recipiente de parfum, indiferent de dimensiune, spray-uri, selfie stick-uri, băuturi, mâncare, obiecte contondente, căști de motociclist, rucsacuri, lanțuri, bagaje voluminoase, biciclete sau trotinete. Aparatele de fotografiat sau de înregistrat, de orice natură (cu excepția telefoanelor mobile) sunt de asemenea interzise pentru public.
    Din motive de siguranță, fiecare spectator va trebui să se supună controlului corporal al staff-ului de securitate și să respecte cu strictețe regulile impuse. Regulamentul de acces va fi publicat pe site-ul www.cerbuldeaur.ro în cursul zilei de astăzi, iar regulile vor fi precizate și la fiecare poartă de acces.
  • În Piața Sfatului sunt disponibile 5.461 de locuri. Deoarece numărul biletelor disponibile pentru fiecare seară este în continuă schimbare, organizatorii nu au putut oferi date concrete referitoare la numărul biletelor care mai sunt disponibile, însă fac apel către publicul care a rezervat bilete on-line să decidă dacă le păstrează sau nu, pentru a oferi altora posibilitatea să cumpere biletele la care renunță. Potrivit Smarandei Vornicu, unele seri sunt sold-out (în special seara de 31 august) sau aproape de sold-out. Există de asemenea locuri speciale pentru persoane cu handicap, ce pot fi procurate prin intermediul eventim.ro. Copiii au acces la festival doar dacă au un bilet valabil și sunt însoțiți de părinți care de asemenea au bilet valabil. Potrivit organizatorilor, indiferent de poziția în piață, vizibilitatea spectatorilor va fi bună, fiind completată de ecranele de mari dimensiuni pe care se vor proiecta imaginile din festival.
  • Poliția Locală și Poliția au decis să nu restricționeze circulația pe strada Mureșenilor, însă vor exista agenți care vor dirija circulația și vor facilita accesul artiștilor, competitorilor, vehiculelor de intervenție sau altor vehicule prioritare pentru buna desfășurare a festivalului.
  • Organizatorii fac apel către spectatori să utilizeze cât mai puțin vehiculele personale și să încerce să se deplaseze la festival pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. RAT Brașov va prelungi programul unor linii de autobuz, inclusiv a liniei 20 (către Poiana Brașov), ultima plecare din Livada Poștei fiind la ora 24.30. Compania de transport va face în cursul acestei zile precizările necesare. Principalele parcări disponibile vor fi cea din zona Bibliotecii Județene și parcarea Regina Maria.
  • Primarul George Scripcaru a făcut de asemenea apel către brașoveni să evite pe cât posibil deplasarea în zona străzilor Mureșenilor, dacă nu participă la festival, mai ales între orele de acces în Piața Sfatului, și le-a recomandat brașovenilor care au această posibilitate să prefere ruta Calea Poienii- Dealul Spirii pentru accesul în Șchei.
  • Peste 100 de agenți ai Poliției, Poliției Locale, Jandarmeriei și ISU (inclusiv pompieri și medici) vor fi prezenți în zonă (pe lângă reprezentanții firmei de protecție și pază private), pentru a asigura buna desfășurare a festivalului și a preveni situațiile neplăcute, ori pentru a interveni în caz de urgență. Toți participanții la festival sunt rugați să respecte indicațiile acestora, atât pentru fluidizarea circulației și fluidizarea accesului, cât și pentru buna desfășurare a festivalului.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Beneficiarii cardurilor pentru masa caldă, așteptați la DAS să le ridice

Leave a Reply

Your email address will not be published.