Au înflorit merii la Tărlungeni și Râșnov!

La Tărlungeni și Râșnov au înflorit merii. Este o imagine unică: pe unele ramuri vedem merele care așteaptă să fie culese, pe altele – florile de măr ce ar trebui să se transforme ulterior în fructe. Nu se va întîmpla, însă, acest lucru, din cauză că vor veni gerurile și florile vor cădea odată cu frunzele.

Bătrânii spun că înflorirea merilor în această perioadă este un semn că vom avea o toamnă lungă și o iarnă blândă.

Dar daca o asemenea anomalie exista pot sa afirm cu convingere ca nu este bine deloc. Merii au inflorit din cauza caldurii si a umiditatii excesive, a fost o vara capricioasa si de aceea procesul biologic a fost dat peste cap.

Specialiștii spun că pomii care au înflorit acum se vor usca in cativa ani. Asta pentru ca primavara, cand este vremea lor de pornire in vegetatie, nu vor mai avea putere sa se regenereze. Copacii nu-și fac repaosul vegetativ și, evident, imunitatea și rezistența lor la boli și dăunători scade foarte mult. Totodată, ei ar putea intra nepregătiți în iarnă.

Acasă la Tărlungeni, mi-au înflorit doi pui de măr, plantați în primăvară cu tata. Unul dintre ei, soiul Parmen auriu, are și un măr care abia aștept să se coacă și care îmi zâmbește zilnic printre frunze și… flori (foto sus).

Alte articole:   CSM Corona Braşov a transferat un pivot din Serbia

Dar am aflat că nu sunt singurul care are o astfel de ciudățenie în grădină. La Râșnov, și Sorin Sucaciu a avut parte de același spectacol oferit de natura bulversată de capriciile vremii (foto jos).

Astfel de situații au mai fost întâlnite în Oltenia și Dobrogea, în urmă cu 8-10 ani.

Iată că cititorii ne confrimă faptul că în toată zona se întâlnește această situație:

 

Toader Alina, la Teliu, iar Elena Săvoiu la Bod. 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.