Clădirile liceelor Meșotă și Andrei Mureșanu vor fi eficientizate energetic

Clădirile liceelor Meșotă și Andrei Mureșanu vor fi eficientizate energetic

Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi investițiilor ce vizează eficientizarea energetică a clădirilor de la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă și Liceul Andrei Mureșanu.

Potrivit specialiștilor Primăriei Brașov, la Liceul Andrei Muresanu, Corpul B al clădirii a fost construit in anul 1946 şi are regim de înălţime S+D+P+E+Mp. suprafaţa construită la sol este de 810,10 mp ; suprafaţa construită desfăşurată este de 2673,48 mp şi are în alcătuire: 10 casa scării , 2 ateliere, 2 centrale termice, 4 magazii, sala de mese, bucătărie, camera spălat vase, 8 holuri, wc+ duş, pivniţă, cameră spălătorie, 5 grupuri sanitare, camera zarzavat, carmangerie, depozit veselă, 12 săli de clasă, biblioteca, 3 vestibule, contabilitate, birou administraţie, cancelarie, cabinet psihopedagogic , debara.

În prezent, sistemul de încălzire a imobilului este asigurat de centrala proprie, cu un randament scăzut. În auditul energetic s-a constatat ca toate elementele de constructie ale anvelopei cladirii nu îndeplinesc exigențele de izolare termica și că sunt consumuri mari de energie in principal la incalzire.

În acest context, consilierii au decis ca în urma investiției aprobate să se ia măsuri care vor conduce la cresterea performantei energetice a clădirii (economie de energie), la diminuarea substantiala a emisiilor de dioxid de Carbon si utilizarea de resurse regenerabile de energie.

Masurile de interventie se refera la reabilitarea termica a cladirii (anvelopa, instalatii si utilizare energie regenerabila) si solutii de conformare a cladirii pentru asigurarea securitatii la incendiu, igiena, sanatate si mediu, si includ: termoizolarea planseului de la ultimul nivel, înlocuirea tamplariei existente, înlocuirea echipamentelor si instalatiilor in centrala termica, prepararea apei calde cu panouri solare și utilizarea unui sistem de încălzire cu pompa de caldura aer-apa.

La Colegiul Național Dr. Ioan Meșota sunt vizate sala de sport si corpul A. Clădirea Colegiului Naţional Dr. I. Meşotă a fost construită între anii 1964-1981, cu regim de înălţime SP+P+2E şi este compusă din 17 săli de clasă, laboratoare, secretariat, grupuri sanitare si are o suprafata totala 2333,79 mp si sala de sport su o suprafata construita totala de 771,52 mp.

Clădirea a fost reabilitată termic prin placare cu polistiren si tencuială decorativă, schimbarea ferestrelor cu PVC cu geam termopan, iar terasa hidroizolată. În prezent sistemul de încălzire a imobilului este asigurat de centrala proprie, cu un randament scăzut. 

Investiția aprobată de edili va duce la creșterea performantelor energetice ale elementelor de anvelopa si instalatii, precum si masuri necesare asigurarii exigentelor privind securitatea la incendiu.

„Masurile de interventie asupra cladirii vor asigura un echilibru al performantelor, costurilor si termenelor, avandu-se in vedere realizarea unei calitati care sa satisfaca cerintele utilizatorilor in conditii de calitate, imbunatatirea performantelor de izolare termica a elementelor de constructie ce delimiteaza spatiile incalzite de exterior precum si cresterea eficientei energetice a instalatiilor de incalzire , apa calda de consum, climatizare- racire si iluminat”, se precizează în raportul de specialitate la Primăriei.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Întreruperi de gaz și curent în două localități din județul Brașov
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate